CHAMPIONSHIP OSTALE NOVICE

NAPOVEDNIK CHAMPIONSHIPA: SEZONA 2018/19

Nova sezona se v drugi ligi prične že ta petek, zato smo za vas pripravili pregled pred samim začetkom.


Stoke City, Swansea in West Brom ‘napadajo’ hiter povratek med elito, zanimivo bo videti tudi kako se bosta v ligi obnesla novinca med trenerji Frank Lampard (Derby County) in Marcelo Bielsa (Leeds United).

KANDIDATI ZA NASLOV

Stoke City se je letos poleti močno krepil! Stoke City FC
Stoke City se je letos poleti močno krepil! Foto: Stoke City FC

Le devet klubov od tridesetih izpadlih iz Premier Lige se je v zadnjem desetletju v prvem poskusu vrnilo med elito – le štiri od teh avtomatsko (brez play-offa), vendar letos na otoku stavnice med glavne favorite za osvojitev prvega mesta vseeno uvrščajo West Bromwich in Stoke City.

Za sam vrh se bo gotovo potegoval tudi Middlesbrough, ki že kar nekaj časa gradi pravo ekipo za povratek v Premier Ligo. Tony Pulis je letos poleti na Riverside pripeljal nekaj zanimivih imen (Aden Flint, Paddy McNair), ki bodo v pomoč ključnim igralcem kluba, kot so Adama Traore in Britt Assombalonga, v bitki za neposredno napredovanje.

Stavnice kar precej možnosti ponujajo tudi Nottinghamu, ki je podrl klubski rekord in v klub pripeljal Joaa Carvalha iz Benfice ter Tobiasa Figueireda iz Sportinga. Denar sicer v Championshipu redko s seboj prinese uspeh, vendar je Aitor Karanka v klub pripeljal tudi nekaj izkušenih ”starih mačkov” (Lewis Grabbam, Michael Dawson, Jack Robinson in Jack Colback), ki bi znali odločilno vplivati na razplet sezone. Pričakovanja so visoka!

KANDIDATI ZA PLAY-OFF

Med glavne kandidate za top šest gotovo spada tudi Leeds United, ki v novo sezono vstopa z obilico novincev (Patrick Bamford, Barry Douglas,…) in najpomembneje, z novim trenerjem Marcelom Bielso, ki bo prvič v svoji karieri okusil otoški nogomet!

Frank Lampard v novi sezoni prvi mož Derby Countyja foto: VAVEL.com
Frank Lampard v novi sezoni prvi mož Derby Countyja. Foto: VAVEL.com

Dokaj neznano je stanje Swanseaja, ki je med poletjem kar precej prodajal in pripeljal novega trenerja Grahama Potterja. Nikakor ne smemo pozabiti dejstva, da ima Swansea v svoji ekipi kljub vsemu še kar precej kvalitetnih in izkušenih igralcev, kot so Sam Clucas, Tom Carroll in nenazadnje tudi Wifried Bony, zato ”belih labodov” vsekakor ne gre odpisati.

Stavnice v boj za play-off ”pošiljajo” tudi Brentford, Aston Villo, močno okrepljeni Norwich in jasno tudi Derby County, ki bo letos pod vodstvom Franka Lamparda.

”DARK HORSES”

Preston je v zadnjih dveh sezonah končal v top deset, zato bi lahko letos varovanci Alexa Neila postorili še kaj več in dosegli play-off. Nikoli ne gre odpisati vedno prisotnega Sheffield Uniteda, ki je letos poleti v klub pripeljal kar nekaj več kot solidnih okrepitev in si po lanskem zaključku na desetem mestu letos gotovo želi še koraka naprej. Na drugi strani mesta je pri Sheffield Wednesdayju zaenkrat precej črnih oblakov, saj je klub še brez pričakovanih okrepitev.

BOJ ZA OBSTANEK

Rotherham se je po enoletni odsotnosti hitro vrnil v Championship in je glavni favorit za vnovičen povratek v League One. Dolga in naporna sezona je gotovo tudi pred Boltonom, ki se je lani rešil na zadnji dan sezone. Nekaj težav naj bi v novi sezoni imel tudi Ipswich, ki je letos precej prodajal, klub sta zapustila Martyn Waghorn in Adam Webster. Hull City se je med poletjem sicer okrepil, vendar od ”Tigersov” letos ne pričakujemo več kot borbe v spodnjem delu lestvice.

Po mnenju otoških strokovnjakov bodo za svojim hrbtom v novi sezoni morali gledati tudi Millwall, Reading in QPR!

Stari znanec Steve McClaren znova v akciji foto: QPR
Stari znanec Steve McClaren znova v akciji. Foto: QPR

NOVI TRENERJI:

Frank Lampard – Derby County
Paul Hurst – Ipswich Town
Marcelo Bielsa – Leeds United
Steve McClaren – QPR
Gary Rowett – Stoke City
Graham Potter – Swansea City

PRVI STRELEC

V krogu za prvega strelca je letos kar nekaj igralcev, med njimi so Benik Afobe (Stoke City), Jay Rodriguez (WBA), Britt Assombalonga (Boro), Leon Clarke (Sheffield United), Lewis Grabban (Nottingham Forest), Jack Marriott (Derby County) in Jonathan Kodija (Aston Villa).

Drugoligaški ples se sicer uradno prične v petek, ko na stadion Madejski v Reading prihaja četa Franka Lamparda!

Kako vam je bil všeč ta članek?
[Skupno: 1 Povprečje: 5]