OSTALI KLUBI

Aston Villa želi prekiniti posojo Dannyja Drinkwaterja

Aston Villa namerava prekiniti posojo Dannyja Drinkwaterja iz Chelseaja, po incidentu na treningu.


Danny Drinkwater bi lahko postal izobčenec Premier lige, saj je na torkovem treningu napadel in z glavo udaril soigralca Joto. Aston Villa zato resno razmišlja o prekinitvi posoje Angleža, ki je posojen iz Chelseaja do konca sezone. Villa bo potrebovala dovoljenje vodstva Premier lige za prekinitev pogodbe in posledično prekinitev plačevaja za usluge vezista, ki je z Leicester Cityjem leta 2016 osvojil Premier ligo. Po poročanju angleških medijev se vodstvo lige ne nagiba k odobritvi te prošnje.

Četudi Aston Villi odobrijo prošnjo za prekinitev pogodbe, pravila svetovne nogometne organizacije (FIFA) jasno navajajo, da igralec v eni sezoni ne more zaigrati za več kot dva kluba. Drinkwater je prvo polovico sezone že preživel na posoji pri Burnleyju, zato mu grozi, da v tej sezoni ne bo več odigral nobene tekme. Edini scenarij v katerem lahko še stopi na igrišče je če trenutni trener Ville Dean Smith zapusti stolček in ga novi trener vpelje nazaj v ekipo. Glede na rezultate in položaj Aston Ville na lestvici pa ne bi bilo presenečenje če Smith izgubi službo.

Prihodnost Dannyja Drinkwaterja je zato v negotovosti, še posebej njegova zgodba pri Chelseaju, kjer je že pred časom izpadel iz vseh načrtov, saj ni kazal enakih predstav kot v šampionski sezoni pri Leicester Cityju.

Kako vam je bil všeč ta članek?
[Skupno: 1 Povprečje: 4]