ARSENAL

Berbatov: Aubameyang bo ostal v Arsenalu

Napadalec Arsenala Pierre-Emerick Aubameyang je eden najboljših igralcev Premier lige odkar je prestopil iz Dortmunda in že dalj časa se napoveduje njegov odhod z Emiratesa.


Po mnenju bivšega napadalca Manchester Uniteda in Tottenhama, Dimitarja Berbatova, bo zvezdnik Arsenala Pierre-Emerick Aubameyang ostal na Emiratesu tudi v naslednji sezoni. V zadnjih mesecih je bilo veliko špekulacij glede njegovega mesta med Topničarji, saj je tudi sam izrazil željo po odhodu v klub, ki ima zagotovljeno igranje v Ligi Prvakov, saj Arsenal že nekaj sezon ni zaigral v najelitnejšem evropskem klubskem tekmovanju. Topničarji se soočajo s finančnimi težavami in ekonomska kriza, ki sledi pandemiji koronavirusa, je le še dodaten pritisk na trenerju Mikelu Arteti.

Barcelona že dalj časa spremlja Gabonca v napadu Arsenala in je izrazila zanimanje za 30-letnega napadalca, ćeprav primarna tarča ostaja Interjev Lautaro Martinez. Katalonci so februarja sicer na Camp Nou pripeljali Martina Baithwaita, ki je sicer menjava za poškodovanega Ousmana Dembeleja, a ni dolgoročna rešitev v napadu Barcelone. Slednji še vedno iščejo boljšo zamenjavo za Dembeleja, ki je zelo nagnjen k poškodbam in Aubameyang se zdi odlična rešitev. Vendar Dimitar Berbatov meni, da bo Gabonec ostal v Londonu.

>>Mislim, da mu je v Arsenalu zelo všeč in seveda je biti nogometaš v Londonu odlično, zato bo morda ostal. Način življenja v Londonu je unikaten, prav tako pa ima tukaj odlične odnose s soigralci, njegova družina se je ustalila tukaj, kar bi bil še razlog več, da ostane pri Arsenalu. Edina stvar, ki mu v Londonu manjka so lovorike,<< je prepričan Dimitar Berbatov, ki je v svoji karieri že igral v Londonu, a za Arsenalove večne rivale Tottenham.

Kako vam je bil všeč ta članek?
[Skupno: 0 Povprečje: 0]