OSTALI KLUBI

Crouch udaril po Shaqiriju: Med muhastim in nespoštljivim je velika razlika

Legendarni Peter Crouch je v izdaji svoje druge avtobiografije močno udaril po nekaterih bivših soigralcih. Največ puščic je uperil v nekdanja nogometaša Stoke Cityja Xherdana Shaqirija in Erika Pietersa.


Crouch je svojima nekdanjima soigralcema namenil kar nekaj kritik. Foto: twitter

Xherdan Shaqiri je bil občasno izjemen. Sposoben je bil preigrati več nogometašev zapovrstjo, a kaj ko se ni držal nobenih taktičnih dogovorov. Velikokrat je dobil žogo na desnem krilu, jo povlekel vse do druge strani in jo nato izgubil. Po navadi se ni več vrnil na svojo pozicijo, ampak je kar ostal na desnem krilu. Celotna formacija se je zaradi tega morala spremniti, mi pa smo v fazi branjenja ostali v devetih.” 

“Velika razlika je v tem, ali si na igrišču muhast in razposajen ali pa si enostavno neodgovoren. V sezoni, ko smo izpadli, je zabeležil osem zadetkov in sedem asistenc, po drugi strani pa je 85 minut na tekmo vsem soigralcem oteževal delo na igrišču,” je bil do Liverpoolovega zvezdnika oster visokorastli napadalec.

Podobno kritičen je bil tudi do bočnega branilca Erika Pietersa, ki pri Stokeu po besedah Petra Croucha ni spoštoval nikogar: “Prišel je na trening in svoj avtomobil pustil na mestu predsednika Petra Coatesa. Če bi se to zgodilo pri Tottenhamu, bi mu Sir Alan Sugar otrgal glavo. Coates pa je zelo prijazen tip človeka, prosil je varnostnika, da Pietersu sporoči, naj premakne avto. Klima v moštvu se je zaradi sebičnih potez posameznikov vseskozi slabšala in ni me presenetilo, ko smo izpadli iz Premier League.

Kako vam je bil všeč ta članek?
[Skupno: 3 Povprečje: 3.3]
JB