OSTALE NOVICE

Debi Andraža Strune!

Pregled slovenskih nastopov na otoških zelenicah začenjamo v Angliji, natančneje v Huddersfieldu, koder igra Jon Gorenc-Stanković. Po tem ko Ihančana prejšnji teden ni bilo v kadru Davida Wagnerja, se je trener tokrat spomnil nanj, a mu priložnosti za igro ni ponudil. Njegovi soigralci so na igrišču sicer premagali Ipswich z 2:0, po nepopolnem 27. krogu pa se nahajajo na odličnem 3. mestu.


vir: instagram
vir: instagram

Prejšnji teden pa smo svojega predstavnika dobili tudi na Škotskem, Andraž Struna je podpisal za Hearts in praktično takoj dobil priložnost. Odigral je vseh 90 minut na tekmi škotskega FA pokala proti drugoligašu Raithu. Tekma se je pred več kot 5000 gledalci končala z 1:1. Žreb, ki je v javnosti bolj odmeval po neprimernem obnašanju vidno vinjenega legendarnega pevca Roda Stewarda, je Heartsom v primeru zmage na ponovljeni tekmi prinesel Hibernian. Tako bi videli veliki edinburški derbi, za katerega smo v prvenstvu letos prikrajšani, zeleni del prestolnice namreč spremlja tekme v 2. ligi.

Že med tednom je igral tudi Timi Max Elšnik. Mlada ekipa Derby Countryja je gostila vrstnike iz Sunderlanda, tekma se je končala z 0:0, Štajerec pa je igral vseh 90 minut. To je bila še 10. tekma U23 ekipe Ovnov brez zmage.

Popolno nasprotje pa predstavlja U23 ekipa Swanseaja, za katero igra Gregor Zabret. Pretekli teden so nanizali že 9. in 10. zaporedno zmago. Obakrat je bila žrtev ekipa Newcastla. Najprej v prvenstvu s 3:1 – tekmo je zaznamoval 20-letni Oliver McBurnie s »hat-trickom« – nato pa še v Premier League Cupu z 2:1. Zabret je branil 90 minut na prvi tekmi, drugo pa je spremljal s klopi.

Pri Srakah Harisa Vučkića nikoli ni bilo v kadru, kar jasno kaže, da bo Newcastle zapustil že ta prestopni rok.

Kako vam je bil všeč ta članek?
[Skupno: 0 Povprečje: 0]