OSTALE NOVICE

Fantasy Premier League – 24. krog

Po nekaj ponovljenih tekmah FA pokala se za vikend ponovno vrača Premier League. V odlično formo se vračata Harry Kane in Marko Arnautović, ki se bosta najverjetneje dokazala tudi v tem tednu. Najbolj zanimivi obračuni za igralce Fantasy Premier League bodo vsekakor obračuni med Burnleyjem in Manchester Unitedom, med West Hamom in Bournemouthom, ter med Manchester Cityem in Newcastlom.


Dream team prejšnjega kroga:

Prejšnji teden se je ponovno najbolj izkazal Arnautović (16), ki je zadetku dodal še dve asistenci. V vratih je s kar sedmimi obrambami kraljeval Schmeichel (11). Obrambno vrsto so sestavljali Evans (15), Valencia (15) in Dawson (14), ki so vsi zatresli nasprotno mrežo in ob tem ohranili svojo mrežo nedotaknjeno. Ob Arnautoviću so v vezni liniji še Ward-Prowse (15) in Lanzini (14), ki sta oba zadela dvakrat, ter Gündogan (13) in Son (13), ki sta zadela enkrat in ob tem še podala za zadetek. V napadu je odlično kombiniral dvojec Kane (13) in Wilson (12), ki sta skupaj zabila tri zadetke in dodala asistenco.

Izbor kapetana:

Kane, Sterling, Arnautović

gw24captHarry Kane se je po bolezni vrnil v odlično formo, kajti ponovno zadeva kot za šalo. Proti Southamptonu je na zadnjem srečanju zabil hattrick, zato že peti teden zapored ostaja prva izbira za kapetanski trak. Sterling je z devetimi zadetki na domačih tekmah na drugem mestu, takoj za Harryjem Kaneom, in glede na to, da je zabil na štirih zaporednih tekmah pred porazom z Liverpoolom, lahko verjamemo da se bo tudi proti Newcastlu odlično odrezal. Arnautovića je v svoje ekipe pripeljalo nekaj čez 280,000 igralcev, saj je na svojih zadnjih sedmih obračunih zabil šestkrat in trikrat asistiral. Presenetita lahko Alonso in Pickford.

Izbor ekipe:

fpl24

Vratar – V vratih je najboljši vratar zadnjih 10 krogov, Pickford. Na teh tekmah je skupno zbral kar 61 točk, od tega kar 11 točk bonusa. Igra proti West Bromu, ki je na zadnjih sedmih gostovanjih zabil zgolj tri zadetke.

Obramba – V obrambi ne moremo zgrešiti z Alonsom, ki je na zadnjih šestih tekmah svojo mrežo kar petkrat ohranil nedotaknjeno in se ob tem trikrat vpisal med strelce. Ob njegovem boku je Otamendi, ki je s štirimi zadetki in 24 streli proti vratom takoj za Alonsom, igra pa proti relativno strelsko nerazpoloženemu Newcastle Unitedu. Tretji branilec je Leicestrov Chilwell, ki se vrača po tekmi počitka zaradi kartonov. Je poceni opcija za sicer solidno obrambno vrsto Leicestra, ki na zadnjih dveh tekmah ni prejela zadetka.

Vezna linija – V vezni liniji je Riyad Mahrez, ki je sodeloval pri kar 53% zadetkov svoje ekipe. Alžirec napada Watfordovo obrambno vrsto, ki je na zadnjih 10 tekmah prejela 21 zadetkov. Ob njem sta v odlični formi Sterling in Arnautović. Sterling je na zadnjih sedmih tekmah zabil šestkrat in podal trikrat, Arnautović pa je enak izkupiček dosegel na osmih tekmah. Sledi še Shaqiri, ki je ključen mož Stokeove vezne linije, saj je sodeloval pri kar 43% zadetkov.

Napad – V napadu je, kot vedno, Tottenhamov napadalec Harry Kane. Že osemkrat v tej sezoni je prejel dvomestno število točk, in se tako izenačil s Sterlingom, s katerim sta prejela enako število točk v tej sezoni (147). Na svojem zadnjem srečanju proti “svetnikom” je zabil hattrick, zato lahko pričakujemo, da bo tudi v tem krogu strelsko dobro razpoložen. Ob njem je še Liverpoolov Firmino, ki je na zadnjih petih tekmah prav tolikokrat zadel in dodal še tri podaje. Na svojih zadnjih treh tekmah proti Swanseaju je zadel petkrat. Wilson je poceni, ampak kljub temu odlična izbira za ta teden. Na zadnjih štirih tekmah je zadel trikrat.

Najbolj zamenjani igralci:

Največ igralcev je v svoje ekipe pripeljalo Marka Arnautovića, ker nekaj čez 280,000. Igralec “kladiv” je na zadnjih sedmih obračunih zadel šestkrat in se trikrat vpisal na seznam podajalcev. Na drugem in tretjem mestu sta Liverpoolova ofenzivna igralca Firmino in Salah, ki se ta teden merita proti zadnjeuvrščeni ekipi lige. Presenetljivo je v svoje ekipe kar 140,000 igralcev pripeljalo ravno igralca Swanseaja Ayewa, ki je na zadnjih petih tekmah zadel trikrat. Sledi še Harry Kane, ki v ekipi skorajda ne sme manjkati.

Ekipe množično zapušča Alvaro Morata, ki ga je zamenjalo kar nekaj čez 280,000 igralcev. Morata sicer ta teden zaradi rdečega kartona na pokalni tekmi nima pravice nastopa. Veliko igralcev se je odločilo zamenjati tudi dosedanje motorje ekipe, ki pa v zadnjem času ne blestijo najbolj. Tako ekipe zapuščajo Richarlidson, Groß in Calvert-Lewin. Presenetljivo sledi še Lingard, ki pa na zadnjih treh tekmah ni prepričal dovolj.

Seznam poškodovanih in suspendiranih igralcev:

75% – Welbeck, Drinkwater, Courtois, Rice, Ayew, Klavan, Lloris, Hegazi, Dawson, Taylor

50% – Lovren

0% – Morata, Pedro, Blind, Grujić, Walters

Kako vam je bil všeč ta članek?
[Skupno: 0 Povprečje: 0]