TOTTENHAM

Heung-Min Son z odliko odslužil vojaški rok

Zvezdnik Tottenhama Heung-Min Son je izkoristil prekinitev sezone zaradi koronevirusa, da je odslužil obvezni tritedenski vojaški rok v Južni Koreji.


Nogometaš Heung-Min Son je bil na zaključni ceremoniji njegovega služenja v južnokorejski vojski počaščen za svoje strelske sposobnosti (tokrat ne nogometne) in spretnost. Son je zaradi prekinitve sezone, ki jo je povzročil izbruh novega COVID-19 virusa, lahko opravil svoje tritedensko služenje vojaškega roka, ki je v Južni Koreji obvezen za vse. Napadalec Tottenhama je pred služenjem vojaškega roka ravno okreval po poškodbi roke, ki jo je staknil v sredini februarja na tekmi proti Aston Villi, ki jo je Tottenham dobil s 3:2.

Kot že omenjeno je služenje vojaškega roka v Južni Koreji obvezen za vse, a nogometaš je opravil precej krajše skuženje, kot ostali “navadni državljani”. Heung-Min Son bi sicer moral, tako kot vsi, odslužiti polnih 21 mesecev v južnokorejski vojski, a ker je z izbrano vrsto Južne Koreje leta 2018 osvojil Azijske igre, mu je bila oproščena velika večina tega roka. Son je v teh treh tednih navdušil tudi v vojski, saj je na strelskih vajah zadel vseh deset tarč, brez zgrešenega strela, in bil za to tudi nagrajen.

Kako vam je bil všeč ta članek?
[Skupno: 0 Povprečje: 0]