CHELSEA OSTALE NOVICE

Hudson-Odoi in Reece James po poškodbah zaigrala za U-23 ekipo!

Chelseajeva U-23 ekipa je včeraj (petek) gostovala pri vrstnikih iz Brightona, tekma pa je požela veliko pozornosti, saj sta se v tekmovalni pogon po dolgem okrevanju vrnila mlada upa Callum Hudson-Odoi ter Reece James.


Prihodnost Chelseaja: Recee James (levo) in Callum Hudson-Odoi (desno) Vir: Twitter

Hudson-Odoi, čudežni deček londonskega Chelseaja si je lanskega aprila na prvenstveni tekmi  proti Burnleyju hudo poškodoval arhilovo tetivo. Moral je na operacijo, napovedovali so mu odsotnost v dolžini šestih do devetih mesecih, a Callum se ni predal. Okreval je hitreje od pričakovanj in v kratkem ga pričakujemo na premierligaških zelenicah!

18-letnik, ki je že oblekel dres angleške članske izbrane vrste, je ob zmagi z 2:1 na tekmi mlade Premier League igral do 60. minute. Omeniti velja, da se je na isti tekmi po poškodbi vrnil tudi Reece James, odigral je cel prvi polčas. 19-letni up je bil odsoten od avgusta, ko je poškodbo gležnja staknil na reprezentančni akciji angleške mlade reprezentance. James, sicer desni bočni branilec, debija za člansko selekcijo Chelseaja še nima. A glede na uspešno lansko sezono, ko je na posoji pri Wiganu zaigral kar na 45 od 46 tekem v Championshipu in na zadnji celo nosil kapetanski trak, ne dvomimo v to, da mu bo Frank Lampard že letos ponudil priložnost.

Strateg modrih ima torej sladke skrbi, njegova ekipa bo v kratkem bogatejša za še dva vrhunska mladca, sploh Callum Hudson-Odoi bo izjemna okrepitev, saj je že v lanski sezoni nakazal na svoj izjemen potencial navkljub rosnim osemnajstim letom.

Pa tudi šibki obrambi moštva s Stamford Bridgea bo gotovo prav prišla zaostrena konkurenca z Reecejem Jamesom, otrokom kluba, ki bo gotovo visoko motiviran za igralne minute ter pripravljen “gristi” za vsako žogo!

Kako vam je bil všeč ta članek?
[Skupno: 5 Povprečje: 4.2]