LIVERPOOL

Jamie Carragher: ”Poškodba Coutinha bi lahko Liverpool stala bitke za naslov.”

Liverpool je v soboto na Anfieldu pričakovano premagal Sunderland in se tako ohranil na drugem mestu Premier Lige. Sobotna tekma pa bo, kljub zmagi ‘Redsov’, ohranila grenak priokus, saj je že v prvem delu igre igrišče zapustil Philippe Coutinho, ki je v tej sezoni eden od glavnih adutov Jurgena Kloppa.


ekipa
vir: Sky Sports

Izjemni Brazilec je v tej sezoni prispeval že pet zadetkov in prav toliko asistenc, kar je Liverpoolu pomagalo do vzpona na drugo mesto prvenstvene lestvice. Danes so v javnost prišle ‘toplo-hladne’ novice za navijače Liverpoola, Coutinhu namreč ne bo potrebno na operacijo, bo pa bivši član Interja odsoten skoraj dva meseca.

Svoje mnenje je ob poškodbi 24-letnika podal tudi dolgoletni član Liverpoola Jamie Carragher. ”Menim, da je začetna enajsterica Liverpoola zelo močna, vendar dejstvo je, da za uspeh v Premier Ligi potrebuješ več kot enajst igralcev. Ima Liverpool takšno ekipo kot ostali klubi v bitki za naslov? Po pravici povedano, ne.”

“Lani je Manchester City v tem času izgubil Kevina De Bruyna, ki je bil odsoten za nekaj mesecev in tako je City izgubil bitko za naslov. Poškodba Coutinha bi lahko bila ključna”

Bivši kapetan Liverpoola je v nadaljevanju še pripomnil, da mora Jurgen Klopp najti igralca, ki bo zamenjal Coutinha.

”Menim, da bi lahko Divock Origi zakrpal luknjo ob poškodbi. V soboto je Belgijec vstopil v igro in tudi zadel. Origija imam osebno zelo rad, vselej se trudi in gara na igrišču. Druga možnost bi lahko bil tudi Daniel Sturridge, ki je zelo sposoben igralec, vendar ga trenutno ne vidim kot pomembnega igralca v začetni enajsterici Jurgena Kloppa. Samo upam lahko, da bo Jurgen Klopp našel rešitev in se bo Liverpool še boril za naslov!”

”Redsi” sicer že jutri (torek) igrajo novo tekmo, na Anfield v sklopu četrtfinala EFL Pokala prihaja Leeds United.

Liverpool v Sunderland - Premier League
vir: Goal.com
Kako vam je bil všeč ta članek?
[Skupno: 0 Povprečje: 0]