MANCHESTER CITY

Naslednja destinacija Davida Silve: ZDA ali Italija

David Silva je zadnje desetletje preživel pri Manchester Cityju, kjer je dobil status legende in najboljšega igralca v klubski zgodovini. Sedaj se Španec poslavlja, a uganka kje bo nadaljeval kariero je še nerešena.


Izbruh koronavirusa je močno zagrenil zadnjo sezoni pri Manchester Cityju za Davida Silvo, ki bi 17. maja moral odigrati zadnjo in poslovilno tekmo za Sinje modre. Ker vodstvo Premier lige iz tedna v teden podaljšuje prekinitev ligaškega in pokalnih tekmovanj, bo David Silva kot kaže nekoliko dlje ostal v Manchestru, a morda zaman, saj je odpoved tekmovanja še aktualna možnost. Manchester City je igralcu obljubil, da ne glede na razplet sezone dobi poslovilno tekmo, tako kot jo je lani dolgoletni kapetan Vincent Kompany.

Silva, ki je januarja dopolnil 34 let, želi doživeti še zadnjo izkušnjo na nogometnih igriščih preden kopačke za vedno obesi na klin. Njegov dober prijatelj David Beckham ga je povabil naj se mu pridruži v njegovem novonastalem klubu v ameriški ligi MLS, Inter Miamiju. A napadalni vezist z Iberskega polotoka Beckhamu ni dal končnega odgovora, saj ima še vedno željo zaigrati v Serie A. Pred leti sta se zanj zanimala Inter Milan in Roma, a Manchester City ga ni bil pripravljen prodati. Svetovni in dvakratni evropski prvak s Španijo je sedaj na radarju AC Milana, kamor ga vabi Paolo Maldini. Največja težava je njegova visoka plača, ki znaša med 6 in 8 milijonov evrov, a glede na to, da bi Silva na San Siro prispel kot prost igralec bi lahko klub kompenziral to v njegovo plačo. AC Milan pa ni edini v Italiji, ki razmišlja o tej opciji, a vsekakor so najbolj resni.

Kako vam je bil všeč ta članek?
[Skupno: 0 Povprečje: 0]