CHAMPIONSHIP

Pregled 45. kroga v Championshipu

V soboto se je z 11 tekmami zaključil predzadnji krog letošnje sezone druge angleške lige. Za že dlje časa relegiranim Rotherhamom, smo dobili drugega potnika v Football League 1. Jasno pa je postalo tudi, katere 4 ekipe se bodo v play-offu udarile za napredovanje v elitno Premier League.


Leeds Unitedu je dobršen del sezone kazalo odlično v boju za prvih 6 mest, a so zadnji slabi rezultati, začenši z remijem proti Norwichu s 3:3 to soboto, odnesli sanje trenerja Garryja Monka in njegovih varovancev o napredovanju.Na mestih od 3 do 6 se bodo tako razvrstili Reading, Sheffield Wednesday, Huddersfield in Fulham, ne nujno v tem vrstnem redu.

Tako pred zadnjim krogom edina neznanka ostaja, kdo bo kot tretji izpadel v League 1. Nottingham Forest in Blackburn Rovers imata na 21. mestu po 48 točk, a se lahko prvi pohvalijo z boljšo gol razliko. Varen pa ni niti 20. Birmingham City, ki je ta konec tedna na razprodanem St. Andrew’s Stadiumu pred slabimi 27 tisoč gledalci prišel do super pomembnih treh točk z igralcem manj proti Huddersfieldu.

Zadnji krog bo na sporedu 7. maja, vse tekme bodo odigrane ob 13h. Birmingham bo gostoval pri Bristolu, Nottingham Forest doma pričakuje Ipswich, Blackburn pa bo svojo kožo reševal pri Brentfordu.

Včeraj je bil odigran tudi zadnji krog v tretji angleški ligi. Prvaki so postali nogometaši Sheffield Uniteda, v Championship pa se vrača tudi Bolton. V dodatnih kvalifikacijah se bodo za zadnje mesto, ki še prinaša napredovanje, udarili Scunthorpe United, Fleetwood Town, Bradford City in Millwall. Izpadli so Port Vale, Swindon Town, Coventry City in Chesterfield.

vir: http://www.efl.com/sky-bet-championship/results/
vir: http://www.efl.com/sky-bet-championship/results/
vir: http://www.whatsthescore.com/football/england/championship/table.html
vir: http://www.whatsthescore.com/football/england/championship/table.html
Kako vam je bil všeč ta članek?
[Skupno: 0 Povprečje: 0]
JB