OSTALI KLUBI

Silva na izhodnih vratih, naslednik že v nizkem štartu

Evertonova letošnja sezona je že med tistimi za v pozabo, devet porazov na uvodnih petnajstih tekmah je dovolj le za 18. mesto. Glavni cilji sezone so se na Goodison Parku hitro spremenili, iz naskoka »evropskih« mest, je glavna naloga trenerja postala preživetje med elito, vse bolj pa postaja jasno, da tega boja ne bo bil Marco Silva.


Po poročanju angleških medijev so Silvi na klopi Evertona štete ure. vir: Twitter

Poraz na mestnem derbiju z Liverpoolom je bil še zadnji »kiks« Silve na klopi Evertona, ki je, po poročanju angleških medijev, že bivši oziroma bo to postal danes tekom dneva. Že nekaj časa je jasno, da so Silvi šteti dnevi in uprava kluba je že dejavna v iskanju Portugalčevega naslednika. Vse kaže na to, da bo Karamele prevzel »izgubljeni sin« David Moyes, ki je na klopi Evertona sedel že med leti 2002 in 2013.

Škot je po letu 2013 zapustil mesto Liverpool in se kot »božji izvoljenec« presedel na klop Manchester Uniteda, a bil tam nezmožen zapolniti ogromne čevlje Sira Alexa Fergusona. Po vsega dobrem letu sta se strani razšli, Moyes pa je svoje trenerske talente preselil v tople kraje k Real Sociedadu. Toda tudi v Španiji se ni znašel, leto kasneje se je vrnil na Otok, kjer je (neuspešno) reševal Sunderlandov »prosti pad«, z izpadom Črnih mačk iz Premier lige pa je svojo zgodbo na severovzhodu Anglije zaključil tudi Moyes. Četrto službo v štirih letih je našel pri West Hamu in tudi ta je trajala le eno sezono. Od tedaj (maj 2018) je Škot brezposeln, kar še dodatno govori v prid njegovemu povratku na klop Evertona.

Se bo na Goodison Park vrnil “izgubljeni sin”? vir: Twitter
Kako vam je bil všeč ta članek?
[Skupno: 0 Povprečje: 0]