TOTTENHAM

Tottenham glavni kandidat za podpis Ivana Rakitića

Londonski Tottenham je najverjetnejša destinacija Hrvata Ivana Rakitića, če bo slednji dejansko po šestih letih zapustil Barcelono.


Ivan Rakitić je eden izmed dveh veznih nogometašev Barcelone, ki ima pogodbo podpisano le do leta 2021. Drugi je Arturo Vidal, ki je prav tako na pragu odhoda drugam, podobno kot Rakitić. Slednji je že večkrat poudaril, da bi z veseljem ostal pri Barceloni, a ne odpisuje možnosti, da odide kam drugam. Omenjali so se številni klubi, med drugim najprej milanski Inter, ki je kmalu opustil zanimanje, nato so se pojavili Juventus, Atletico Madrid in Sevilla. Pri Sevilli je Rakitić nastopal pred prihodom na Camp Nou in je poudaril, da bi se z veseljem vrnil na stadion Sanchez Pizjuan, a trenutno klub iz Andaluzije ne razpolaga z dovolj finančnimi sredstvi za prihod Hrvata.

Rakitić je v enem izmed intervjujev zatrdil, da si sam želi izbrati klub, v katerega bo prestopil, saj mu ne ugaja, da bi ga Barcelona poslala kamor bi želela. Od preostalih snubcev je Juventus ocenil, da je Rakitić za svojo ceno nekoliko prestar, Atletico Madrid pa mu ne ponuja dovolj dolgega sodelovanja, zato Hrvata ne zanima prestop v Špansko prestolnico. Nazadnje se je pojavil še Jose Mourinho s svojim Tottenhamom in prevzel pobudo za prestop 32-letnega vezista. V prestop bi bil lahko vključen tudi mladi Tanguy Ndombele, ki si ga v svojih vrstah želi Blaugrana.

Kako vam je bil všeč ta članek?
[Skupno: 0 Povprečje: 0]