ARSENAL

VIDEO: Kdo sploh je Takuma Asano?

Verjetno ste se spraševali, kdo za vraga je Takuma Asano. Nizkorasli japonski napadalec, ki je danes tudi uradno okrepil Arsenal. Njegov prestop sicer ni še dokončan, saj mora Takuma opraviti še zdravniški pregled, pri katerem pa ne bi smel imeti težav.


vir: www.standard.co.uk
vir: www.standard.co.uk

Naj se za začetek dotaknemo njegovih korenin. Takuma Asano se je rodil 10.11.1994 v japonskem mestecu Komono. Že v rosnih letih je začel z igranjem nogometa in bil leta 2010 sprejet v srednješolsko ekipo Mie Prefectural Yokkaichi Central. V dveh sezonah, ki jih je preživel na srednji šoli, se je izkazal dovolj, da je kot 18-letni mladenič leta 2013 dobil prvo profesionalno pogodbo prvoligaša Sanfrecce Hiroshime. V prvi sezoni je v J1 League zbral le en sam nastop, a z ekipo osvojil dvojček, prvenstvo in superpokal. Naslednjo sezono je bil deležen nekaj več priložnosti in prišel do nove lovorike – japonskega pokala. V sezoni 15/16 je sledil dokončen preboj Takume med nosilce igre svoje Hiroshime. V 34 nastopih je zabil 9 golov in s soigralci osvojil tako prvenstvo kot tudi pokal. Bil pa je tudi izbran za najboljšega mladega igralca japonskega prvenstva.

Do sedaj mu je pet nastopov uspelo zbrati tudi za japonsko reprezentanco, ob zmagi nad Bulgarijo s 7:2 letošnjega februarja pa je Takuma prišel do svojega nacionalnega prvenca. 171 centimetrov visokega napadalca, ki zna zaigrati tudi kot povlečena špica, odlikujeta hitrost in spretnost. Za svojo višino je dokaj dober v skok igri, hkrati pa se lahko pohvali z zelo solidnim tehničnim znanjem. Kot največjo hibo strokovnjaki omenjajo predvsem slabo pozicioniranje, saj se Takuma Asano pogoste znajde na nepravem mestu, hkrati pa ga mnogokrat kritizirajo zaradi delavne etike, Takuma namreč ne slovi kot najbolj delaven nogometaš.

Koliko je zanj odštel Arsene Wenger še ni znano, je pa njegova trenutna vrednost ocenjena na “skromnih” 1,2 miljona €. Wenger ga je v izjavi za spletno stran londonskega kluba danes nemudoma označil kot zelo talentiranega nogometaša, ki bi v prihodnosti znal biti pomemben člen Arsenalovega napada. Glede na odziv navijačev Arsenala na družbenih omrežij, bo moral mladi Japonec pokazati marsikaj, da bo njegovim, predvsem pa Wengerjevim, kritikom s svojim predstavami zaprl usta. Ali mu bo to zares uspelo pa bo kot ponavadi pokazal čas.

Povzetek njegovih predstav v japonskem prvenstvu pa si oglejte na spodaj priloženem videu.

 

Kako vam je bil všeč ta članek?
[Skupno: 0 Povprečje: 0]
JB