ARSENAL

Arsenal naj bi kmalu poslal ponudbo za Thomasa Parteyja

Arsenal naj bi za Thomasa Parteyja Atleticu pripravljen ponuditi 43.5 milijonov funtov težko ponudbo, saj že dlje časa želijo pripeljati vezista na Emirates.


Arsenal je že dolgo časa opazoval Thomasa Parteyja, sedaj pa naj bi kmalu Atleticu poslali ponudbo v višini 43.5 milijona funtov, kolikor znaša tudi odkupna klavzula reprezentanta Gane. 26-letni Partey je v zadnjih sezonah postal eden ključnih igralcev zasedbe Diega Simeoneja pri madridskem Atleticu, pred seboj pa ima še najboljša leta svoje kariere. Njegova delavnost, tehnična sposobnost, branilski vložki in predanost, predstavljajo lastnosti, ki idealno ustrezajo željam stratega Topničarjev, Mikela Artete. To bi bil za Arsenal odličen posel.

Tega se zavedajo tudi pri Atleticu, zato Parteyju ponujajo podaljšanje pogodbe, kljub temu, da ima Ganec še tri leta veljavno pogodbo v španski prestolnici. Nova pogodba bi ga na stadionu Wanda Metropolitano obdržala vse do poletja leta 2025, mu občutno povišala plačo, ki si jo po odlični sezoni tudi zasluži. Vse to si lahko igralec, ki je prestal vse mlajše kategorije madridskega Atletica, le želi. Prav tako bi podaljšanje pogodbe povišalo njegovo odkupno klavzulo, ki bi odganjala potencialne snubce, kot je Arsenal.

Če bo ponudba dejansko poslana je resno vprašanje, a glede na to, da Arsenal ni nikoli slovel po večjih zapravljanjih ter trenutni krizi pandemije koronavirusa, je malo verjetno, da bo ponudba dosegla Madrid. Še posebej zato, ker Topničarji v primeru odpovedi sezone pričakujejo kar 230 milijonov izgube.

Kako vam je bil všeč ta članek?
[Skupno: 0 Povprečje: 0]