ARSENAL

ARSENAL OSVOJIL COMMUNITY SHIELD

Topničarji so prišli do drugega zaporednega Community Shielda, skupno že štirinajstega po tem ko so na slovitem Wembleyu z 1-0 premagali mestne tekmece Chelsea. Za zmago čete Arsena Wengerja je že v prvem polčasu, natančneje v 24. minuti všečen zadetek dosegel Oxlade-Chamberlain.


arsenal480
Vir: Getty Images

Tekma se je začela z dokaj izenačeno igro, kasneje pa je sledila 24. minuta v kateri je Arsenal povedel in posledično odločil srečanje. Po odlični podaji Walcotta je Chamberlain zadal močan strel v zgornji desni kot Courtoisa, kateri je ostal nemočen ob strelu mladega Angleža. Po zadetku Arsenala je svoj manjši pritisk pokazal tudi Chelsea po tem ko je v 33. minuti Ramirez z velike razdalje ogrozil daljši kot vrat Petra Čecha. Pritisk Chelsea se je stopnjeval saj je le tri minute kasneje po natančni podaji Remy-ja gol Petra Čecha za las zgrešil Ramirez. Po manjšem pritisku Chelsea pa je sledil hiter protinapad Arsenala, ko je v 39. minuti Ramsey ogrozil vrata Courtoisa, vendar je nogometaš Arsenala zadel le zunanji del mreže. Zadnjo akcijo je v prvem polčasu zadal Arsenal, po tem ko je po podaji Chamberlaina sodnik v kazenskem prostoru Chelsea zapisal prekršek  nad Matićem in tako preprečil udarec iz kota Arsenalu. Drugi polčas je bolje odprl Chelsea. Londončani so  v 61. minuti preko Hazarda zapravil odlično priložnost za izenačenje. Pet minut kasneje je takoj po vstopu v igro Giroud iz težkega položaja žogo ustrelil prek vrat. Kasneje pa se je v 69. minuti izkazal prav bivši igralec Chelsea (Peter Čech) kateri je ubranil odličen strel Oscarja iz prostega strela. Sedem minut kasneje je Oxlade-Chamberlain nevarno streljal a je Courtois po preusmerjeni žogi odlično posredoval. Zadnjo akcijo na tekmi je zadal Gibbs po tem ko je šel sam proti golu Courtoisa, a je Belgijec odlično posredoval.

arsenal-community-shield_3332465
Vir: Sky Sports

Poudariti je potrebno tudi to, da Arsene Wenger do današnje tekme še nikdar ni premagal portugalskega stratega Joseja Mourinha.

Kako vam je bil všeč ta članek?
[Skupno: 0 Povprečje: 0]