TOTTENHAM

HEUNG-MIN SON TUDI URADNO V TOTTENHAMU

vir: http://www.tottenhamhotspur.com/
vir: http://www.tottenhamhotspur.com/

“Spursi” so se s hitronogim Korejcem sicer spogledovali že kar nekaj časa, zadnje dni pa je bilo bolj ali manj jasno, da je le še vprašanje časa, kdaj se bo prestop tudi uradno zgodil.  Son je s Tottenhamom podpisal dolgoročno pogodbo, ki ga na White Hart Lane veže do leta 2020. Na hrbtu bo nosil številko 7, katero je pred njim nosil Aaron Lennon.


Heung-Min je v članski konkurenci debitiral leta 2010, ko mu je bilo vsega 18 let. Že na prvi tekmi je nase opozoril z zadetkom, za svoj takratni Hamburger SV je proti Kolnu zabil v 24. minuti. Nato je iz HSV-ja leta 2013 prestopil v Bayer Leverkusen, s “farmacevti” pa je proti Manchester Unitedu debitiral tudi v Ligi Prvakov. Skupno je v nemški Bundesligi pustil velik pečat, na 135-ih tekmah je zabil 41 zadetkov.

Zanimivo je, da je bil Son blizu prestopa v Tottenham že leta 2013, a je naposled izbral Bayer Leverkusen. Korejec bi znal debitirati že ta konec tedna, ko Tottenham gosti Everton, a bo vse odvisno od tega, koliko časa bodo pri Tottenhamu porabili za pridobitev igralčevega delovnega dovoljenja.

 

Kako vam je bil všeč ta članek?
[Skupno: 0 Povprečje: 0]
JB