LIVERPOOL

Liverpool 3:0 Villarreal (Liga Evropa)

Pred nekaj minutami sta bili končani še obe povratni tekmi polfinala Lige Evropa. Napredovanja v veliki finale se nocoj veselijo nogometaši Liverpoola, ki so doma suvereno premagali Villarreal in Sevilla, ki je izločila Shakhtar. Za vas pa smo spodaj pripravili krajši pregled obračuna med “Redsi” in “Rumeno podmornico”.


vir: twitter
vir: twitter

Varovanci Jurgena Kloppa so od samega začetka tekme igrali bolj napadalno usmerjen nogomet kot pred enim tednom na El Madrigalu. Prvo priložnost na srečanju pa so si vendarle uspeli pripraviti Španci. Kaj kmalu po začetnem žvižgu madžarskega sodnika je namreč Soriano močno streljal, a se je Mignolet dobro izkazal. Nakar pa je sledila sedma minuta in protinapad domačih. Akcijo je najprej na sredini igrišča začel Can, ki je nato na desnem boku lepo zaposlil Clyna. Ta je poslal predložek v kazenski prostor in prvi je do žoge na drugi strani prišel Firmino, ki je nato hitro podal pred gol in zadel domačega branilca Soriana, od katerega se je žoga nesrečno odbila za hrbet Areole. V nadaljevanju prvega polčasa so si tako eni kot tudi drugi uspeli pripraviti še nekaj priložnosti, a sta se vratarja obeh ekip dobro izkazala.

Nato pa je sledil drugi del in zopet so v obračun odločneje krenili Liverpoolčani. Premoč, ki so jo kazali so kasneje v 63. minuti tudi izkoristili. Po podaji Firmina je Sturridge s pomočjo vratnice povišal izid na 2:0. Slabih deset minut za drugim zadetkom si je marsikdo pri sebi mislil, da je tekma odločena saj so bili Španci primorani nadaljevati z igralcem manj. Drugi rumeni karton je v 71. minuti dobil Victor Ruiz. Gostje so z igralcem manj še težje prihajali do priložnosti in finalist je bil bolj ali manj že odločen. To je kaj kmalu po izteku 80. minute po podaji Sturridga potrdil Lallana, ki je postavil končni izid srečanja 3:0. 

Kako vam je bil všeč ta članek?
[Skupno: 0 Povprečje: 0]