MANCHESTER UNITED PRESTOPNI ROK

Manchester United zabeležil najdražjo plačilno listo v zgodovini Premier League

Čeprav so rezultati Manchester Uniteda v letošnji sezoni prava polomija, to še ni najhujši del njihove statistike. Rdeči vragi imajo najdražjo plačilno listo, kadarkoli zabeleženo v zgodovini Premier League.


V letošnji sezoni si pri Manchester Unitedu ne delajo nobene usluge. Odšla sta Romelu Lukaku in Alexis Sanchez, a pri rdečih vragih navkljub temu za plače svojih nogometašev porabijo največ v zgodovini Premier League. Kako je to sploh možno?

Ker je Alexis k Interju odšel samo na posojo, to pomeni, da ga pri Manchester Unitedu še vedno plačujejo, in to kar absurdnih 300 tisoč funtov na teden, ostalih 100 tisoč funtov pa plačuje Inter. To pomeni, da je od trenutnih igralcev bolje plačan samo David De Gea, ki mu nova pogodba nanese 375 tisoč funtov na teden. Naslednji na listi je Paul Pogba, ki zasluži 290 tisoč funtov, njemu pa sledi Anthony Martial z 250 tisoč funti na teden. Če zraven vštejemo še vse ostale igralce, plačilna lista nanese neverjetnih 332 milijonov funtov na leto.

Manchester United plačuje Alexisu kar 3/4 njegove plače, čeprav sploh ni član njihove ekipe v letošnji sezoni. Vir: Twitter

.

Kako vam je bil všeč ta članek?
[Skupno: 1 Povprečje: 5]