OSTALE NOVICE

Na današnji dan: 6. oktober

Mineva 18 let od ene največjih mojstrovin Davida Beckhama. Legendarni Becks je prav na ta dan leta 2001 z neverjetnim prostim strelom v izdihljajih srečanja Angliji priboril neposredno uvrstitev na svetovno prvenstvo. 


V okviru zadnjega kroga kvalifikacij za SP 2002 je Anglija v skupini 9 na Old Traffordu gostila Grčijo. V tej skupini je nastopala tudi Nemčija. Ogorčena rivala pa sta bila pred zadnjim dejanjem izenačena pri 16 točkah, a so bili trije levi zaradi gol razlike v nekoliko boljšem položaju. Pričakovalo se je, da bo Elf doma z lahkoto ugnal že izpadlo Finsko, zato je tudi Anglija za neposredno uvrstitev skoraj nujno potrebovala zmago.

Koga bi vi poklicali, če bi vaša ekipa potrebovala zadetek s prostega streli v zadnji minuti tekme? Foto: Twitter

Paul Sherringham je v 68. minuti izenačil na 1:1, a Grki so imeli pripravljen odgovor. Že v naslednji minuti je za novo prednost poskrbel Demis Nikolaidis. Kazalo je, da z neposredno uvrstitvijo Anglije na SP ne bo nič, saj domačim vse do konca ni uspelo zadeti. Poleg tega se je obračun Nemčije in Finske pričel eno uro za dvobojem na Old Traffordu, tako da razplet nemško-finskega spopada še ni bil znan.

Grki so svojo prednost zadržali vse do sodnikovega podaljška, ko pa je na sceno stopil David Beckham. Tedanji vezist rdečih vragov je zabil izjemen zadetek s prostega strela, ki je trem levom prinesel točko in, kot se je kasneje izkazalo, tudi prvo mesto v skupini, saj so Nemci doma presenetljivo le remizirali (0:0).

Kako vam je bil všeč ta članek?
[Skupno: 0 Povprečje: 0]
JB