ARSENAL

Navijači Arsenala, pozor: Tega članka raje ne berite

Arsenalovi navijači so bolj ali manj enotno pozdravili prihod Unaia Emeryja, a je po letu in nekaj mesecih situacija na Emiratesu sedaj diametralno nasprotna. Topničarji so v rezultatski krizi, ki so jo proti Southamptonu v soboto še nadgradili (2:2). Kakšno je stanje v severnem Londonu, pa lepo prikaže spodnja statistika. 


Od sezone ‘Nepremagljivih’ (2003/2004) do slovesa Arsena Wengerja se je samo enkrat zgodilo, da Arsenal v celotni sezoni Premier League na vrata nasprotnikov ne bi sprožil vsaj 100 strelov več, kot jim jih je dopustil. To je bilo leta 2014, ko je razmerje sproženih in dovoljenih strelov znašalo +70.

No, odkar je na Emirates prišel Unai Emery, je situacija ravno obratna. Lani je imel Arsenal v tej statistiki –32, ta pa v tej sezoni zaenkrat znaša kar –56! Verjetno ni podatka, ki bi bolje orisal, kaj vse gre trenutno narobe pri 13-kratnih angleških prvakih … Napad je sicer soliden, a se je od Pierre-Emericka Aubameyanga, Alexandra Lacazetta in predvsem Nicolasa Pepeja zagotovo pričakovalo več. Na drugi strani pa je obramba katastrofalna, kot verjetno ni bila še nikoli v klubski zgodovini.

Kako vam je bil všeč ta članek?
[Skupno: 4 Povprečje: 3.5]
JB