CHELSEA

PEDRO RODRIGUEZ V CHELSEA

Vir: Sky Sports
Vir: Sky Sports

Chelsea je uradno potrdil, da se v njihove vrste za približno 21 milijonov Funtov seli napadalec Barcelone Pedro Rodriguez. Sky Sports La Liga »strokovnjak« Guillem Balague je dejal, da so se pogovori med Chelseajom in Barcelono začeli šele v torek, vendar so se le ti hitro zaključili, kajti Pedro je že v angleški prestolnici, kjer je imel prav danes zdravniški pregled. Čeprav so imeli pri Manchester Unitedu že vse v svojih rokah, so se po daljšem premisleku odločili, da pogajanja z Pedrom zaključijo. Balague je nekaj dni nazaj poročal, da se je španski nogometaš z Unitedom že vse dogovoril o pogojih, ki naj bi ga čakali v Manchestru, skratka nogometaš Barcelone naj bi čakal samo še na uraden podpis pogodbe.


Osemindvajsetletni španski nogometaš, ki je za Barcelono zbral kar 204 nastope, dosegel pa tudi 58 zadetkov, se je odločil, da bo zamenjal klubske barve po tem, ko je na Camp Nou izgubil mesto v začetni enajsterici. Pedro se je v Barcelono preselil že leta 2005. Najprej je igral za tretjo ekipo Barcelone (Barcelona C), kasneje se je po dobrih predstavah priključil Barceloni B, za katero je zbral 55 nastopov in dosegel 17 zadetkov. Od leta 2008 pa je bil član najmočnejše ekipe Barcelone, pri kateri se je kmalu začel dokazovati in dve leti kasneje dočakal tudi vpoklic v Špansko reprezentanco.

Vir: Sky Sports
Vir: Sky Sports

Pred zaključkom prestopa je nekaj besed povedal tudi nekdanji soigralec Pedra Thierry Henry: “Je igralec, ki bi ga imel vsak nogometni trener. Od njega boš vedno dobil 100%. Način kako igra, kako trenira in hkrati ne povzroča nobenih problemov komurkoli. Skratka on je timski igralec, ki ima točno tisto kar rabi vsak trener.”

Pedro je ob prestopu dejal: “Zelo sem vesel, da sem tukaj. Komaj čakam da začnem svojo avanturo pri Chelseau. Hvala klubu in navijačem za priložnost, da oblečem modri dres.”

Kako vam je bil všeč ta članek?
[Skupno: 0 Povprečje: 0]