OSTALE NOVICE

Pred krogom št. 33

Pred 33.krogom v angleški Premier ligi


Kdo si upal uloviti Leicester

Vodilni Leicester City nastopi proti razjarjenemu blizu dna, Arsenal zadnjič na Upton Parku, trepetajoča za obstanek se udarita med sabo, medtem ko v najbolj izpostavljenemu derbiju tega kroga Tottenham gosti veliki Manchester United. Večina drugih obračunov bo bolj protokolarnih. Prihajajoči vikend v Premier ligi bo še en med zelo zahtevnimi.

vir: www.dailymail.co.uk
vir: www.dailymail.co.uk

Solidna predstava in uspešen pariški remi Manchester Cityja, še edinega angleškega predstavnika obstalega v evropski Ligi prvakov, je lepa popotnica tudi za novi prvenstveni ples. Prav enako seveda tudi remi Liverpool v Dortmundu v Ligi Evropa izposlovan v četrtek. Na obisk k Manchester Cityju prihaja pragmatični in navadno zelo hladno taktično pretkani West Brom. Pričakuje se zmaga favoriziranih domačinov, ki bi morali do konca lige uspešno jadrati prav na valu sredinega dobrega obeta priigranega na Parku princev.
Liverpool v nedeljo gosti Stoke City, s katerim prav tako ne bi smel imeti preveč težav, pa čeprav je ekipa Jurgena Kloppa bržčas kar utrujena, Stoke City pa se, če ima res pravi dan, lahko prav zvitorepsko znese nad komer koli. Še posebej nad utrujenim. Toda bolj je verjeten uspeh domačega moštva in veselje ob pravi popotnici za povratni dvoboj proti Borussiji v četrtek. Arsenal je pred tednom proti apatičnemu Watfordu uspel napasti, biti učinkovit in naposled zelo zadovljen. Na svojem zadnjem gostovanju na vzhodnolondonskem stadionu, kjer bodo jeseni že stali stanovanjski bloki, bo nasprotnik vse prej kot apatičen. Obe ekipi sta še v boju za viskoka mesta in evropske vstopnice. Nenazadnje bi si West Ham kar nekako zaslužil mesto v Ligi Evropa, Arsenal pa se bo, seveda se bo, potrdudil, da ulovi Tottenham. To bi bilo nujno.
Londonski Tottenham naj bi z namenom ujeti zadnji vlak za Leicester po Manchester Unitedu v nedeljo pozno popoldne kresnili z vso silo. Prvo letošnjo tekmo med tema nasprotnikoma je za las dobil United, avtogol je tedaj dosegel Kyle Walker. Tekma bo zagotovo najmanj tako zanimiva, upajmo, da tudi odprta, kot je bilo nedavno gostovanje Tottenhama na Anfiledu. 

vir: www.laacibiin.com
vir: www.laacibiin.com

Kje že v soboto igra vodilni Leicester City? V Sunderlandu, v Sunderlandu. Na tem obračunu je možno vse. Sunderland se je na zadnjih dveh obračunih sorazmerno hrabro trudil popraviti napake in izgube točk iz preteklosti. Mestoma mu je to celo uspelo. Toda za srečno odcepitev od zadnjih treh zdaj res že potrebuje zmago. Če Leicester ne bo zelo zelo pazil, je možno tudi veliko presenečenje. Derbi začelja pa je brez obotavljanj spopad med Crystal Palaceom in Norwich Cityjem. Slednji so pred tednom končno uspeli zmagati, in to celo v obračunu proti neposrednemu tekmecu za izpad iz lige, to je proti Newcastleu. Tekma je bila odločena v zadnji minuti. Bi dramatični dogodki v tisti zadnji minuti lahko pomenili veličastno prekretnico v norwichevskem načinu dojemanja zgodbe letošnje sezone? Namreč. V primeru, da bi Norwich zmagal tudi na jugu Londona, bi se breme tistega, ki komaj še visi nad gladino preneslo na Crystal Palace. Ta je zadnjo prvenstveno zmago zabeležil sredi lanskega decembra. Mimogrede, Newcastle gostuje pri zelo močnem in sposobnem Southamptonu.

 

Po koncu 33.kroga bo jasno veliko več. Veliko več resnic o tem, kdo bo višje in najvišje, in tudi o tem, kdo bo čisto spodaj. toda vsega še vedno ne bomo izvedeli – in to ni slabo, saj se razumemo, kaj?

ambro banner

 

Kako vam je bil všeč ta članek?
[Skupno: 0 Povprečje: 0]