MANCHESTER CITY

Real Madrid 1-0 Manchester City (Liga Prvakov)

Pred nekaj minutami se je na Santiago Bernabeu končala še zadnja polfinalna tekma Lige Prvakov v letošnji sezoni. Drugi potnik v veliki finale na San Siru je Real Madrid, ki se bo 28.5. za svoj enajsti naslov udaril z mestnim tekmecom Atleticom.


vir: UCL twitter
vir: UCL twitter

Manchester City je danes pokazal bore malo in bil skozi večino tekme popolnoma nenevaren. Edino večjo priložnost je v izdihljajih prvega dela igre zapravil Fernandinho, ki je z nizkim strelom stresel vratnico. V drugem polčasu so meščani prišli do še ene omembe vredne priložnosti, ko je praktično iz nič čez vrata Keylorja Navasa nevarno meril Aguero.

Na drugi strani je bil Real vseh 90 minut bistveno boljši tekmec. Do odločilnega zadetka je beli balet prišel že v 20. minuti, ko je po predložku Baleja žogo nesrečno preusmeril Fernando, ta pa je končala za hrbtom vratarja Harta, ki je bil brez možnosti. Tudi v drugem delu igre so imeli domači bistveno več priložnosti, a je bil venomer na mestu Hart, ki si za obranjeno ponovno zasluži najvišjo oceno.

Če želijo pri Cityju tudi v naslednji sezoni igrati v najprestižnejšem evropskem tekmovanju, se bodo sedaj morali osredotočiti na prvenstvo in branjenje prednosti pred mestnim tekmecom Unitedom, ki ima ob tekmi manj 4 točke zaostanka. Odločilna bi znala biti že nedeljska tekma med Cityjem in Arsenalom (topničarji so trenutno tretji), ki bi lahko Cityju morda že zagotovila Ligo Prvakov, ali pa meščane spravila v še večje težave.

Kako vam je bil všeč ta članek?
[Skupno: 0 Povprečje: 0]
JB