LIVERPOOL

Sanje Sadia Maneja: obleči dres Real Madrida

Sadio Mane je na odlični poti, da posane ena izmed Liverpoolovih legend, a to bi lahko preprečil Real Madrid, če bi kdaj potrkal na njegova vrata.


Odkar se je Mane leta 2016 preselil v Liverpool, se je razvil v popolnoma drugačnega igralca. Senegalec je sedaj kljub napadalnem položaju zelo obrambno ozaveščen in spada med najboljše igralce na svetu. Aktualni Evropski klubski prvak z Liverpoolom in podprvak Afriškega pokala narodov s Senegalom je Sadio Mane zadnjih sezonah požel kar nekaj uspehou, največ v zadnjih dvanajstih mesecih, saj je z Redsi osvojil tri lovorike. Za leto 2019 je bil tudi resen kandidat za Zlato žogo, na koncu pa zaključil na četrtem mestu, kar mu je pustilo grenak priokus, saj si je želel postati prvi afriški zmagovalec po Georgeu Weahu leta 1995. Prav tako ga je razočaralo dejstvo, da je trener Jurgen Klopp več pozornosti in podpore namenjal Virgilu van Dijku. Prav to bi bile malenkosti, ki bi še dodatno premamile Maneja k odhodu, če na vrata potrka Real Madrid.

Cena Sadia Maneja načeloma odganja vse potencialne snubce, a ne Real Madrida. Real je poseben klub, največji klub v zgodovini in 13-kratni osvajalec Lige Prvakov. Ni presenečenje, da tudi Mane hrepeni po igranju v belem dresu. Senegalec je trenutno ocenjen na približno 150 milijonov funtov in je ena glavnih tarč Reala, poleg Kyliana Mbappeja, ki pa je še 100 milijonov funtov dražji. Real Madrid je edini klub na tem svetu, ki bi uspel razdreti vez med Manejem in Liverpoolom. Občudovanje med Zidanom in Manejem je obojestransko, a da bo Sadio Mane dejansko prestopil v Real Madrid se bo moralo poravnati precej zvezd.

Kako vam je bil všeč ta članek?
[Skupno: 0 Povprečje: 0]