FOKUS MANCHESTER UNITED OSTALE NOVICE

Veliki Cristiano Ronaldo pokazal čustveno plat

Dolga leta smo ga gledali na angleških zelenicah, z Manchester Unitedom je osvojil praktično vse, kar se je osvojiti dalo. Cristiano Ronaldo je brez dvoma eden najboljših nogometašev, kar jih je videla Premier liga.


Žal je od njegovega zadnjega nastopa v njej minilo že dobro desetletje, a Portugalca, nosilca petih Zlatih žog, vsa angleška javnost še vedno izjemno spoštuje. In tudi on njo vzajemno, prav Anglija ga je namreč od odličnega nogometaša izstrelila v zvezdo svetovnega formata.

Intervju Piersa Morgana s Cristianom Ronaldom. (Vir: Daily Express)

Zato ni presenetljiva odločitev, da je pristal na enega najbolj čustvenih intervjujev svoje kariere prav z angleškim voditeljem Piersom Morganom. Beseda je tekla o pokojnem očetu, v tem delu pogovora Ronaldo ni mogel zadržati solz. Pa o razmerju z življenjsko spremljevalko in, kot pravi sam, bodočo ženo, Georgino Rodriguez. Ter o vsej bolečini, ki so mu jo zadale obtožbe o posilstvu, ki so dolgo polnile naslovnice rumenih medijev.

Najbolj pa je srca vseh, verjetno tudi največjih sovražnikov, Cristiano Ronaldo osvojil s pripovedjo o anekdoti iz mladosti. Ko je prišel igrati v Lizbono in bil že kot otrok daleč stran od svoje družine na Madeiri: “Težko je bilo, živel sem z vrstniki in nismo imeli denarja. Po treningu okoli enajstih zvečer smo bili vedno lačni, zraven igrišč pa je bil McDonald’s. Potrkali smo na zadnjih vratih in vprašali, če je morda ostalo kaj burgerjev. Edna in njeni dve prijateljici. Bile so izjemne punce. Žal jih kasneje nisem nikoli več srečal, McDonald’s so že davno zaprli, povprašal sem veliko ljudi na Portugalskem, a neuspešno. Rad bi jim nekaj dal nazaj, kot otrok sem njihova dejanja neizmerno cenil. Tega ne bom nikoli pozabil. Upam, da mi jih uspe najti s tem intervjujem. Rad bi jih povabil v svojo vilo in na večerjo v Lizbono ali pa Torino.”

Besede velikega človeka, ob katerih se zarosi oko. Navkljub vsem pretečenim letom, osvojenim lovorikam, zasluženim milijonom, luksuznim avtom in vilam, se Ronaldo še vedno spomni plemenitih dejanj Edne in njenih prijateljic, ki danes najbrž živijo popolnoma drugačno življenje od enega največjih zvezdnikov na svetu.

Kako vam je bil všeč ta članek?
[Skupno: 0 Povprečje: 0]