Nerazvrščeno

7 nogometnih filmov, ki jih morate videti

V času karantene ob izbruhu koronavirusa Vam predstavljamo 7 nogometnih filmov, s katerimi si lahko krajšate čas v samoizolaciji.


PREKLETI UNITED (THE DAMNED UNITED, 2009)
Vsi poznate kontroverznega Joseja Mourinha. Toda še pred njim je javnost razburjal Brian Clough, ki je na začetku svoje kariere doživel pravi polom pri Leeds Unitedu. Film se osredotoča na ta njegov manj slavni del kariere.

SHAOLIN SOCCER (SIU LAM JUK KAU, 2001)
Slavni kitajski akcijski film, kjer spremljamo nogometno ekipo šaolinov, ki pri športu uporabljajo svoje kung-fu spretnosti.

A SHOT AT GLORY (2000)
Klasična zgodba o Davidu in Goljatu, kjer kot nogometni trener blesti Robert Duvall, ki je poveljnik manj znane škotske ekipe, ki preseneti v pokalnem tekmovanju.

THE TWO ESCOBARS (2010)
Dokumentarec, ki se osredotoča na Kolumbijo, kjer je kraljeval prekupčevalec droge Pablo Escobar. Velika nogometna zvezda pa je bil Andres Escobar, ki je na svetovnem prvenstvu leta 1994 storil gromozansko napako, zaradi česar so ga tudi umorili.

BEG V ZMAGO (VICTORY, 1981)
Nogometni film s Sylvestrom Stallonom v glavni vlogi. Prav to je tudi razlog, da Sly kot vratar zadane odločilno enajstmetrovko.

GREEN STREET HOOLIGANS (2005)
Huligani zagotovo niso del nogometa in vanj ne spadajo, toda še vedno se jih najbolj asociira prav s tem športom. Tu je zgodba o ameriškem študentu, ki se med bivanjem v Angliji pridruži zloglasnim navijačem West Ham Uniteda.

GOL (GOAL!, 2005)
Film, ki se na nek način še najbolj približa nogometu. V njem namreč vidimo vse tedanje zvezdnike od Zidana pa vse do Ronalda, tistega pr(a)vega.

Povzeto po City Magazine.

Kako vam je bil všeč ta članek?
[Skupno: 2 Povprečje: 3]