OSTALE NOVICE

Pregled sobotnega dogajanja v FA pokalu

Premier League je ta vikend svoje mesto odstopila najstarejšemu pokalu na svetu – FA pokalu. Vse skupaj se je začelo že včeraj, ko smo bili priča Merseyside derbiju ter dvoboju med Manchester Unitedom in Derby Countyjem, danes pa je v boj stopilo še enajst premierligašev.


Glavna figura včerajšnje zmage Liverpoola nad Evertonom je bil najdražji branilec na svetu Virgil Van Dijk. Nizozemec je dvoboj pričel od prve minute in v 84. minuti postal junak, saj je s strelom z glavo domačim prinesel zmago.
Uspešen je bil tudi Manchester United, ki je šele v izdihljajih tekme prišel do sicer povsem zaslužene zmage.

Kot že rečeno, je danes na zelenico stopilo enajst ekip iz Premier League, katerih uspešnost je bila nekoliko boljša od polovične, štiri ekipe si bodo napredovanje morale priboriti na ponovljeni tekmi, opekla pa sta se Burnley in Stoke. Brez večjih težav so tako prvo oviro na poti do naslova preskočili Manchester City, Huddersfield, pri katerem v kadru še vedno ni Jona Gorenca-Stankoviča, West Brom, Southampton, Newcastle in Watford.
Za uvrstitev v četrti krog tekmovanja pa se bodo morali še enkrat udariti Bournemouth in Wigan, Fleetwood Town in Leicester, Wolverhampton in Swansea ter Norwich in Chelsea.

Žreb četrtega kroga bo v ponedeljek, 8. januarja.

vir: flashscore
vir: flashscore
Kako vam je bil všeč ta članek?
[Skupno: 0 Povprečje: 0]