OSTALE NOVICE

Nutricionisti so te dni zelo iskani… Zakaj?

Vemo, da je hrana eden od osnovnih virov našega življenja. Običajno ne sledimo posebnim prehranskim smernicam, dokler se počutimo dobro. Ko pa se pojavijo morebitne težave z zdravjem, prekomerna telesna teža, ali nepojasnjen vzrok izgube kilogramov, hrani posvetimo nekaj več časa. Takrat običajno pomoč poiščemo pri nutricionistu ali prehrambeniku. Nutricionist je oseba, ki nam ustrezno svetuje o uravnoteženi in zdravi prehrani, nas seznanja s posledicami nepravilnega prehranjevanja in nam pomaga narediti spremembe. Kljub temu, da poklic v Sloveniji še ni tako zelo razvit in poznan, zanimanje za nutricionizem raste. Prehrambene navade se namreč ves čas spreminjajo, prav tako smernice glede tega, katera hrana je zdrava in katera nadvse škoduje našemu zdravju. Nutricionist o tem ima poglobljeno znanje in gotovo vam bo znal pomagati in ustrezno svetovati. V nadaljevanju pa pridobite nekaj več informacij o tem, kaj njegovo delo obsega. Ne spreglejte pa tudi seznama preverjenih ponudnikov.


Nutricionist vam bo zasnoval zdrave obroke, od zajtrka do večerje. Uravnotežil bo vnos vseh potrebnih snovi in vam pomagal do želenega cilja.

Nutricionist: poklic prihodnosti; kaj obsega njegovo delo?

Če bi radi v vaš vsakdan uvedli bolj zdravo hrano, vam je v interesu pridobivanje mišične mase, ali bi se radi znebili kakšnega kilograma… pri vsem tem vam lahko pomaga izkušen nutricionist. Usposobljen je za sestavo prehranskih načrtov, jedilnikov za hujšanje, za pridobivanje telesne teže ali sestavo različnih diet. Prav tako ima obilo znanja glede prehranskih dodatkov, kako jih pravilno zauživati in v kakšnih količinah. Svetoval vam bo, kako doseči vaš cilj in zadostiti potrebam vašega telesa po raznovrstni hrani. Pomagal vam bo spremeniti vaše prehrambene navade, pri tem upošteval vaše želje (v kolikor nekega živila absolutno ne marate, ga ne bo vključil v jedilnik). Predvsem pa se bo osredotočil na vaš cilj in jedilnik zastavil tako, da ga boste čimprej dosegli. Sestavil vam bo jedilnike za več tednov vnaprej in skupaj z vami spremljal napredek, ali se posvetoval o morebitnih težavah.

Kdo so najboljši nutricionisti v Sloveniji

Izbirajte med preverjenimi strokovnjaki za prehrano v Sloveniji. To so na primer: Nutriticon prehransko svetovanje Andreja Širca Čam, Nutrimentum, Prehransko svetovanje Darja Ambrožič, Natur House Ljubljana, Nutriaktiv prehransko svetovanje Helena Okorn, Natur House Maribor, Feelgood, Center za prehransko terapijo, PrejPotem Jesenice, Jej zdravo, Nutriaktiv, Fb diete posredništvo pri prodaji in svetovanje o pravilni Dietni prehrani Gregor Ban, mojTrener, Misty FIT, Spoznajprehrano, Nu3vex Nutricionist Zagreb, Nutribody, Nutrilife Center, Luka Buhanec, Tanja Smukovič, Beha dietetika in prehransko svetovanje, Natur House Murska Sobota, Nutrissimi, Prehransko svetovanje Ines Gajster, Nutriforma, Nutrimed prehransko svetovanje in oblikovanje telesa, Nutrimina, Prehransko svetovanje Mojca Cepuš, Definicija hrane, Martina Štajdohar, Pametna Prehrana in mnogi drugi. Dostopajte do najboljših nutricionistov na enem mestu.

Preverite tudi: Jedilnik za hujšanje si lahko sestavite sami, vendar…

Kako postati priznan nutricionist?

V Sloveniji lahko opravite tečaj za nutricionista in pridobite licenco ali certifikat in naziv »prehranski svetovalec«. Vključite se lahko na dodatna izobraževanja in seminarje na to temo. Prav tako pa ni odveč preveriti na Fakulteti za zdravje ali Biotehnični fakulteti o razpisanih izobraževanjih ali  študijskih programih nutricionizma. Z ustreznimi znanji in izkušnjami boste do zadovoljstva s prehranskimi navadami pomagali številnim posameznikom. Mi pa bomo na tej poti pomagali vam. Brezplačno se vpišite v naš imenik ponudnikov in posredovali vam bomo stranke. Prav tako se lahko vključite v aktivna društva Nutricionistov v Sloveniji, ki so lahko vir dodatnega znanja in novih poznanstev.

Ste vložili že veliko truda v ureditev vaše prehrane, izgubo kilogramov, ali dosego zdravega načina življenja? In še vedno niste blizu želenega rezultata? Posvetujte se z nutricionistom in dovolite, da vam pomaga ugotoviti, kaj je tisto, kar zavira vaš napredek.

Nutricionist je enako kot dietetik. Ali pač?

Pogosto nutricionista enačimo z dietetikom, a velja vedeti, da gre za dva različna poklica. Dietetik je strokovnjak za prehrano, ki deluje v zdravstvu. Usposobljen je za ocenjevanje prehranskih navad, svetovanje in pripravo jedilnikov za bolnike vseh starosti. S svojim delom pomaga preprečevati napredek posameznih bolezni in prispeva k hitrejšemu okrevanju. Poklic dietetika je v Sloveniji in po svetu dobro razvit. Pri nas imamo tudi razpisan visokošolski študijski program Prehransko svetovanje na 1. stopnji, ali program Dietetika na 2. stopnji.

Nutricionist: Cene in komu zaupati sestavo zdravega jedilnika

Nutricist ali nutricistka v svojo ponudbo vključita različne storitve. Običajno na prvem, informativnem srečanju, sledi posvet o vašem načinu življenja, prehranskih navadah in ciljih, ki jih želite doseči. Prav tako nutricionist opravi meritev vaše telesne sestave, ki služi kasneje tudi za spremljanje napredka in sprememb na vašem telesu. Cena uvodnega srečanja okvirno stane od 70 – 100 €. Nadaljnje prehransko svetovanje se zaračuna odvisno od ponudnika in trajanja srečanja, a okvirna cena znaša med 40 – 80 €. Nutricionist lahko vodi organizirane programe hujšanja, po vnaprej določeni ceni. Strošek programa je odvisen od ponudnika, števila udeležencev, trajanja programa in vseh storitev, ki jih ta vključuje. Individualno prilagojen jedilnik je lahko tedenski ali mesečni. Od trajanja je odvisna tudi cena. Za primerjavo, tedenski jedilnik nutricionista okvirno znaša od 100 – 200 €. Mesečni jedilniki so dražji. Pridobite ponudbe najboljših nutricionistov v Sloveniji in rezervirajte svojega.

Kako vam je bil všeč ta članek?
[Skupno: 0 Povprečje: 0]