FOKUS

Aleksander Čeferin: Sezona je lahko izgubljena

Predsednik evropske krovne nogometne zveze UEFA Aleksander Čeferin meni, da bi bila trenutna sezona izgubljena, če se ne bo nadaljevala najkasneje konec junija.


Velika večina evropskih nogometnih lig je prekinjenih zaradi izbruha koronavirusa, ki je sprožil pravo pandemijo, prav tako pa je bilo odloženo letošnje Evropsko prvenstvo ter Olimpijske igre. Predsednik UEFE Aleksander Čeferin je mnenja, da bi bila sezona izgubljena, če se tekmovanja ne bodo nadaljevala pravočasno. V tem trenutku je v večini lig preostalo še devet ali deset tekmovalnih krogov, le v nižjih angleških ligah, kjer je preostalo še dvanajst krogov. V Angliji je nogomet suspendiran vse do 30. aprila.

>>Če nam ne bo uspelo pravočasno znova zagnati tekmovanj, bo letošnja sezona izgubljena. Imamo plan A, plan B in plan C. Te tri opcije povratek v tekmovalo stanje lige vrnejo sredi maja, junija ali konec junija. Obstaja tudi možnost, da se sezona nadaljuje na začetku prihodnje, naslednja pa se posledično zamaknje in nekoliko skrajša. Sprejeli bomo odločitev, ki bo najboljša za klube in igralce,<< je povedal slovenski odvetnik na čelu UEFE.

Kako vam je bil všeč ta članek?
[Skupno: 1 Povprečje: 1]