CHELSEA

Antonio Conte: “Nekoč se bom moral spremeniti”

Antonio Conte je že prvo sezono na klopi svojega novega kluba Chelseaja kronal s prvenstvenim naslovom. V novo sezono, skupaj z ekipo, vstopa samozavestno, saj je zopet eden izmed glavnih favoritov za osvojitev naslova. Sam meni, da k uspehu veliko pripomore tudi njegovo aktivno spremljanje tekme s klopi.


vir: Daily Expres
vir: Daily Expres

Italijanskega stratega smo v lanski sezoni ob proslavljanju zadetkov svoje ekipe mnogokrat videli v objemu svojih pomočnikov, igralcev ter celo navijačev. Tekme spremlja aktivneje kot večina njegovih premierligaških kolegov. Na svoje temperamentno vodenje ekipe je ponosen, a 47-letnik, se zaveda, da se bo nekega dne moral umiriti. Novinarjem je po tekmi z Bayernom, ki sta jo kluba odigrala v okviru Internacional Champions Cupa, dejal: “Tekme je konec in jaz sem uničen. Mislim, da sem med dvobojem izgubil 2-3 kilograme.”

“Svojo strast skušam prenesti na svoje delo. Zavedam se, da bo v prihodnosti tak način vodenja ekipe težko izvedljiv, saj zanj potrebuješ veliko moči. Z leti bom imel te vse manj, zato se bom skušal umiriti in tekmo spremljati sede.”

Kako vam je bil všeč ta članek?
[Skupno: 0 Povprečje: 0]