FOKUS

Bo Dean Henderson številka 1 v vratih Anglije?

Anglija že nekaj časa ne najde konstantnega in zanesljivega vratarja. Trenutno je številka 1 v vratih reprezentance Jordan Pickford.


Trenutke zatem, ko je Dean Henderson obranil enajstmetrovko Gabrielu Jesusu, se je s tribun zaslišalo skandiranje: “England’s number one, England’s number one!”. S tem so domači navijači poslali jasno sporočilo Garethu Southgatu o dilemi kdo bo prvi vratar Anglije na prihajajočem Evropskem prvenstvu.

Manchester City je sicer zmagal z 0:1, vendar je Henderson vnovič navdušil angleško nogometno javnost. 22-letni vratar je trenutno na posoji pri Sheffieldu, kamor se je preselil iz matičnega Manchester Uniteda, kamor se je preselil leta 2011 iz Carlisle Uniteda, ko je bil star komaj 14 let.

Dean Henderson se je že znašel na spisku Garetha Southgata, vendar še ni zaigral za Anglijo. Prednost pred njim imata prav tako odlični Nick Pope, ki brani barve Burnleya, in Evertonov Jordan Pickford, ki pa ni preveč zanesljiv in prepogosto napravi usodno napako. Še vedno pa se spomnimo predstav Joa Harta na Evropskem prvenstvu leta 2016, kjer je bil označen za glavnega krivca, da se Anglija ni povzpela višje na tekmovanju stare celine. Za vlogo prvega vratarja Anglije ima Southgate sladke skrbi, saj sta Pope in Henderson v izvrstni formi, Pickford pa je kljub vsemu vrhunski vratar.

Kako vam je bil všeč ta članek?
[Skupno: 0 Povprečje: 0]