MANCHESTER UNITED

Bo Manchester United v svoje vrste zvabil “zlatega” Portugalca?

Več tujih medijev, med njimi tudi italijanski Calciomercato, danes poroča, da so se pri Rdečih vragih zelo ogreli za nadarjenega vezista Renata Sanchesa. Igralec Bayerna iz Munchna, ki se je svetovni javnosti najbolj pokazal na lanskem EURU v Franciji, kjer je s Portugalsko na koncu osvojil zlato medaljo, v minuli sezoni ni dobil prav veliko priložnosti za igro.


Renato Sanches se letos v Bundesligi ni naigral, zabeležil je vsega 615 minut, zabil pa ni niti enega zadetka. Vir: ESPN
Renato Sanches se letos v Bundesligi ni naigral. Zabeležil je vsega 615 minut, zabil pa ni niti enega zadetka. Vir: ESPN

Tudi v naslednji sezoni pa Bavarci Portugalcu ne nameravajo ponuditi minutaže, ki bi si jo Sanches želel. Klub je tako igralcu bojda že obljubil, da ga bo prodal v primeru, da na svoj naslov zanj prejme ponudbo v višini vsaj 23 milijonov funtov. Tak znesek pa Manchester Unitedu ne bi smel predstavljati večjih težav.

Trener rdečih vragov Jose Mourinho Sanchesa vidi kot idealno rešitev na položaju centralnega vezista, kjer bi Portugalec v triu s Paulom Pogbajem in Anderjem Herrero sestavljal srce svojega moštva. Tudi večina drugih nogometnih strokovnjakov pa je mnenja, da bi 19-letnik s svojim “box to box” načinom igranja ustrezal ostremu tempu, ki ga narekuje Premier League. 

Kako vam je bil všeč ta članek?
[Skupno: 0 Povprečje: 0]
JB