OSTALE NOVICE

Enajsterica igralcev, ki so bili v Premeir League odsotni največ časa

Arsenalov duo Theo Walcott in Thomas Rosicky, skupaj z nekdanjim članom “Topničarjev” v enajsterici najbolj poškodovanih igralcev 21. stoletja.


Vir: Sky Sports
Vir: Sky Sports

Na golu omenjene enajsterice stoji Craig Gordon, vratar, ki je utrpel resno poškodbo kolena pri Sunderlandu. Nekdanji vratar “Črnih mačk” je danes član škotskega prvoligaša Celtica.

Pred njim v obrambni vrsti na desnem bočnem položaju stoji Tony Hibbert, ki je v sezoni 2006/07, ko je še igral za Everton zaradi poškodb izpustil veliko tekem v Premier League. Kot obrambna stebra sta v tej enajsterici na eni strani nekdanji kapetan Tottenhama Leadley King, ki je imel stalno težave s kolenom in Steven Taylor, nogometaš Newcastle Uniteda. Na levem bočnem položaju pa je prav tako nekdanji igralec “Spursov”, nogometaš, ki je v lanski sezoni branil barve QPR-ja Benoit Assou-Ekotto. Ekotto sicer v letošnji sezoni zastopa barve francoskega prvoligaša Saint-Étienna

Vezno vrsto tvorijo: Abou Diaby, ki je bil izmed vseh nogometašev v tej enajsterici največ poškodovan (kar 2156 dni). Thomas Rosicky in Owen Hargreaves, kateri je imel težave s kolenom prav v času, ko je igral za mestna rivala iz Manchestra.

Napadalni trio pa sestavljajo naslednji nogometaši: Walcott, ki se je v lanski sezoni vrnil po resni poškodbi kolenskih vezi, ob njem stoji Victor Anichebe, kateri je bil od nogometnih zelenic odsoten kar 11 mesecev in nekdanji igralec Stoke Cityja Mamady Sidibe.

most-injured-xi-premier-league_3345409
Vir: Sky Sports
Vir: iconshut
Vir: iconshut

Kot zanimivost: V letošnji sezoni Premier League ima največ poškodovanih igralcev Everton. Klub iz Liverpoola ima na seznamu poškodovanih spisanih kar osem imen.

Kako vam je bil všeč ta članek?
[Skupno: 0 Povprečje: 0]