FOKUS PREMIER LEAGUE

Evropska tekmovanja najverjetneje v avgustu

Liga Prvakov in Liga Europa bosta vse bolj verjetno odigrani izključno v avgustu, so ugotovili na izredni seji, kjer je sodelovalo vseh 55 predstavnikov evropskih lig z vodstvom UEFE.


UEFA je predstavnikom vseh svojih 55 članic že predstavila možnost, da bi se Liga Prvakov in Liga Europa odigrali od junija do avgusta, a na zadnji seji so prišli do zaključkov, da želijo ligaška tekmovanja zaključiti do 31. julija, v mesecu avgustu pa bi odigrala še Liga Prvakov in Liga Europa. Pa vendar še nič zagotovo ni odločeno, UEFA zato želi imeti vse možne scenariji na mizi, saj s trenutnim znanjem še ni jasno, ali se bo sezona sploh nadaljevala, še manj pa kdaj bi se lahko.

Vsekakor obstaja več možnosti, da se bodo avgusta sprostile omejitve potovanja, zato bi mednarodna tekmovanja precej lažje odigrali avgusta, prioriteto pa bi junija in julija dobila državna tekmovanja, ki ne bi prakticirala mednarodnih potovanj. Četrtfinalne in polfinalne tekme bi se odigrale s po dvema tekmama v originalnem formatu med 11. in 22. avgustom, čeprav bi po potrebi bili odigrani le v eni tekmi. V Premier ligi je do konca prvenstva še devet krogov, kar je bolj optimistično izpeljati, kot pa v španski ali italijanski ligi, kjer je neodigranih še 11 oz. 12 krogov, prav tako pa sta to državi, ki sta med najbolj prizadetimi s strani pandemije koronavirusa.

Kako vam je bil všeč ta članek?
[Skupno: 0 Povprečje: 0]