MANCHESTER CITY

Guardiola: “To nam zagotovo ne bo uspelo”

Manchester City je po odigranih devetih krogih brez dvoma ekipa, ki predstavlja strah in trepet vsem nasprotnikom v angleški Premier ligi in najprestižnejšem evropskem tekmovanju Lige prvakov. Osem zmag, en neodločen izid, nič porazov, kar dvaintrideset danih in le štirje prejeti zadetki navsezadnje to tudi potrjujejo. 


Po sila uspešnem startu v aktualno sezono pa so nekateri otoški mediji Guardioli že začeli postavljati raznorazna vprašanja o nizu nepremagljivosti. Med njimi se je nenazadnje znašlo tudi vprašanje, če Manchester City lahko celotno sezono “preživi” brez poraza. Naj vas spomnimo, da je ta izjemen dosežek v sezoni 2003/04 uspel varovancem Arsena Wengerja.

vir: Newsweek
vir: Newsweek

Na tovrstna vprašanja se je sicer kaj kmalu odzval tudi strateg “Meščanov”, ki meni, da to zagotovo ni mogoče. Katalonec je po zmagi nad Burnleyjem izjavil slednje: “Tovrstni rekordi – vem, da ljudje obožujejo statistiko in primerjave našega kluba z ostalimi. Obenem pa sem vesel, da nam je uspelo doseči enajst zmag v nizu.  S tem smo nenazadnje dokazali, da lahko zmagamo veliko tekem, ampak to je vse.”

“To, da bi končali neporaženi, se zagotovo ne bo zgodilo, ker imamo pred seboj zares veliko tekem v zelo zahtevnih tekmovanjih. Dandanes osvojiti tovrsten rekord, zveni smešno. Prišel bo trenutek, ko bomo popustili, sem pa sila radoveden, kako se bomo skupaj z igralci v takšni situaciji odzvali, ” je za konec še dodal Guardiola.

Kako vam je bil všeč ta članek?
[Skupno: 0 Povprečje: 0]