OSTALE NOVICE

Haris Vučkić na Nizozemskem!

Za 24-letnega Domžalčana je že dolgo jasno, da bo po sezoni zapustil Newcastle. Ker mu pogodba junija poteče, ima že zdaj proste roke pri izbiri novega delodajalca za naslednjo sezono. In Vučkić je to tudi izkoristil. Odpravil se je v Enschede ob nizozemsko-nemški meji, koder ga preizkuša tamkajšnji prvoligaš Twente. Na prijateljski tekmi proti Lokerenu, ki jo je slednji dobil z 1:3, je odigral vseh devetdeset minut, videli pa bomo, ali je zadovoljil apetite strokovnega vodstva trenutno šestega moštva Eredivise.


Še en Domžalčan Gregor Zabret je ponovno odigral vso tekmo v dresu U23 ekipe Swanseaja. Valižani so v polfinalu Premier League International Cupa na Libertyju gostili B ekipo Porta. Kljub porazu pa lahko rečemo, da je Zabret odigral zelo dobro tekmo. V priloženem video povzetku tekme je namreč kar nekaj njegovih obramb. Pri prejetem golu je bil brez moči.

Poročali smo že, da se je Jon Gorenc-Stanković na reprezentančni akciji huje poškodoval in ga do konca sezone najbrž ne bomo videli na zelenicah. Zdrav, a brez igralnih minut, pa se je z reprezentančne – le da članske – akcije vrnil Andraž Struna. Škotski Premiership, najvišja raven nogometa v eni izmed pionirk tega športa, se nadaljuje ta vikend, Heartsi pa v derbiju kroga gostijo Celtic.

Brez tekem pa so bili ta vikend tudi mladi slovenski upi z Otoka. Tako mlada ekipa Derby Countyja s Timijem Maxom Elšnikom in Svenom Karićem Šoštaršičem kot B ekipa Brentforda z Janom Novakom s tekmami nadaljujeta šele aprila.

Kako vam je bil všeč ta članek?
[Skupno: 0 Povprečje: 0]