FOKUS OSTALI KLUBI

Harry Redknapp: West Ham bi lahko osvojil Premier League

‘Class of 92’ – verjetno najslovitejši proizvod ene od angleških nogometnih šol, ki je v začetku devetdesetih uspel Manchester Unitedu. Del tiste generacije so med drugim bili David Beckham, Ryan Giggs, Paul Scholes in Gary Neville. A po mnenju Harryja Redknappa so bili le nekaj let kasneje pri West Hamu še bolj produktivni. 


Generacija 92 je skupaj s Sirom Alexom Fergusonom Manchester Unitedu prinesla kopico lovorik, kar bi se kaj lahko zgodilo tudi na Upton Parku, pravi nekdanji trener kladiv Harry Redknapp. Pravi staroselec med premierligaškimi strategi je v vzhodnem Londonu deloval od leta 1994 do leta 2001. V tem času je West Hamova nogometna akademija ‘proizvedla’ številne fantastične nogometaše, a so le-ti kot po pravilu dokaj hitro zapuščali klub. Frank Lampard, Rio Ferdinand, Joe Cole, Michael Carrick, Jermain Defoe in Glen Johnson so v tistem času svoj profesionalni debi dočakali prav na Upton Parku.

“Vsi poznajo Unitedovo generacijo 92, a če vprašata mene, med njimi in West Hamovo šesterico ni nobene razlike. Če bi dlje časa ostali skupaj, bi tudi oni osvojili kar nekaj lovorik, v to sem prepričan,” je dejal 72-letni Redknapp.

Frank Lampard je za West Ham debitiral januarja 1996 proti Coventryju. Vir: Twitter

“Manchester United je postal tako uspešen, ker je lahko svoje nogometaše zadržal na Old Traffordu. Ko je na Upton Park prišla bogata ponudba, smo morali naše igralce prodati. Druge izbire niti nismo imeli. Če bi bilo drugače, bi zagotovo osvojili vsaj en premierligaški naslov. Imeli bi šest angleških reprezentantov v eni ekipi, takšno moštvo bi bilo zares fantastično.” 

Redknapp je za konec še izjavil, da je imela vsa šesterica izjemne kariere: “Lampard, Cole, Carrick, Ferdinand. To so nogometaši, ki so osvojili skoraj vse, kar se osvojiti da. Tudi Glen Johnson je osvojil Premier League, medtem ko se Defoe s premierligaško medaljo sicer ni okitil, a vsi vemo, kakšno kariero je imel. Če bi ostali skupaj, bi prav tako osvojili številne lovorike, le da v istem dresu.”

Rio Ferdinand je kariero začel pri West Hamu, debitiral je v isti sezoni kot Lampard. Vir: Twitter

 

Kako vam je bil všeč ta članek?
[Skupno: 1 Povprečje: 4]
JB