OSTALE NOVICE

Izjemen marketinški prijem Norwicha ob finski evforiji

Na Finskem je te dni vladala prava nogometna evforija, saj se je domači izbrani vrsti prvič v zgodovini uspelo uvrstiti na eno od velikih tekmovanj. Nogometno pravljico so odlično izkoristili pri Norwich Cityju, kjer nastopa prvi finski zvezdnik Teemu Pukki, saj so s prodajo svojih izdelkov v Helsinkih zaslužili več kot 50 tisočakov. 


Ko je Finska 15. novembra doma ugnala Lihtenštajn, je postalo jasno, da bo prvič v njeni zgodovini nastopila na velikem tekmovanju. Pred in po odločilni tekmi je v državi tisočerih jezer zaradi Teemuja Pukkija in soigralcev vladalo obsedeno stanje, kar so odlično predvideli pri Norwichu in na ta račun kar lepo zaslužili. V taboru kanarčkov so namreč v finsko prestolnico poslali svojo marketinško ekipo, ki je v enem od trgovskih centrov postavila stojnico s klubskimi artikli. Odziv nanje je bil izjem in nadvse nepričakovan, saj so pri premierligašu v le nekaj dneh prodali za več kot 50 tisoč evrov svojih izdelkov. 

Prodali naj bi kar 1500 majic in preko 350 originalnih dresov, katerih cena v uradni klubski spletni trgovini znaša nekaj manj kot 70 evrov. V prodaji so sicer bili še številni drugi izdelki, med njimi tudi posebni božični puloverji z motivom prve napadalne violine tako Norwicha kot Finske – Teemuja Pukkija. 

Po informacijah, ki so jih objavili angleški mediji, naj bi pri Norwichu prodali za natančno 45 tisoč funtov oziroma 52,5 tisoč evrov izdelkov.

Gneča na Norwichevi stojnici je bila v minulih dneh precejšnja. Foto: Twitter
Kako vam je bil všeč ta članek?
[Skupno: 0 Povprečje: 0]
JB