LIVERPOOL

Izjemna zgodba zvezdnika Liverpoola

Od peščenih igrišč v Senegalu do znamenitega Anfielda, to je izjemna zgodba Liverpoolovega Sadia Maneja.


Bivši član Metza, Salzburga ter Southamptona je za goal.com opravil daljši intervju, v katerem je razkril zelo zanimive podrobnosti njegove nogometne poti, vse od otroštva dalje, ko je Mane odraščal v rodnem Senegalu.

vir: mirror
vir: mirror

‘Že od malih nog sem si želel igrati nogomet, a v otroštvu starši niso imeli denarja, da bi me vpisali v katero od mladinskih ekip, zato sem žogo s prijatelji brcal na ulici. Vse do dne, ko se mi je ponudila sijajna priložnost za napredovanje v eno izmed akademij v Dakarju – glavnemu mestu Senegala, ki je bil od mojega doma oddaljen kar 800km”, je pričel 24-letnik.

”Štel sem petnajst let, na pot pa sem se odpravil skupaj z bratrancem. Tam je bilo veliko fantov, ki so jih razvrstili v več ekip. Nikoli ne bom pozabil tega trenutka, ki se mi sicer zdaj zdi zelo smešen, takrat pa je bilo ravno obratno. Glavni mož akademije mi je takoj ob prihodu dejal: “Ali si ti tu za vstop v akademijo?” Prikimal sem z glavo, on pa mi je zabičal: “Poglej kakšno obutev imaš, kako lahko sploh igraš nogomet!” Čevlji, ki sem jih prinesel so bili slabi, res zelo slabi, vendar eni izmed boljših , ki sem jih tedaj imel. Nato mi je pripomnil še nekaj čez moje hlače, čes, da to niso prave nogometne hlače. Dejal sem, da si želim samo igrati in to čim prej, kljub vsemu sem verjel vase. Že po nekaj minutah sem opazil kako je bil presenečen. Nato je pristopil do mene in dejal: “Pridi, igral boš v akademiji.”

Vedno, ko se je v mojem kraju odvijal kakšen izmed nogometnih turnirjev sem si ga takoj šel ogledati. Vsi so mi govorili, da sem najboljši v mestu, vendar moja družina ni menila tako. Pri odhodu v akademijo me niso ravno podpirali. Vendar niso videli druge možnosti, saj sem si tega res močno želel.

Tako sem odšel v Dakar in tam živel pri družini, ki je nisem poznal, a so sijajno skrbeli zame in mi pomagali vse do trenutka, ko sem odpotoval v Metz leta 2011, ko sem imel 19 let!” Sadio Mane je za Metz odigral 22 tekem, zadel pa je dvakrat, nato je sledil prestop k našim sosedom. Senegalec se je odločil za Red Bull Salzburg, tam je odigral 63 tekem, zbral pa je kar 31 zadetkov. To ga je poneslo do prestopa v elitno Premier Ligo, kjer je v dveh sezonah za Southampton na 67 tekmah zadel 21 zadetkov in tudi postavil rekord, kar se tiče najhitrejšega ‘hat-tricka’, saj je proti Aston Villi za tri zadetke potreboval vsega dve minuti in 56 sekund.

To poletje se je Senegalec odločil za prestop na Anfield, kjer se počuti izjemno, čemur priča tudi statistika. 30 milijonski nakup je v tej sezoni na desetih nastopih zbral že šest zadetkov.

LIVERPOOL, ENGLAND - SEPTEMBER 24: Sadio Mane of Liverpool celebrates after scoring a goal to make it 3-0 during the Premier League match between Liverpool and Hull City at Anfield on September 24, 2016 in Liverpool, England. (Photo by Robbie Jay Barratt - AMA/Getty Images)
vir: mirror
Kako vam je bil všeč ta članek?
[Skupno: 1 Povprečje: 5]