MANCHESTER UNITED OSTALE NOVICE OSTALI KLUBI

Izjemni Dean Henderson, vratarska prihodnost Anglije!

Sheffield United je letošnje presenečenje sezone. Številni so mu napovedovali boj za obstanek, trenutno pa se četa Chrisa Wilderja bori za vse prej kot to.


S šestnajstimi osvojenimi točkami po enajstih tekmah zasedajo odlično šesto mesto, velik delež pri tem pa nosi odlični angleški vratar Dean Henderson. Podatek, da je izmed vseh premierligaških ekip prav Sheffield United (poleg Leicester Cityja) prejel najmanj zadetkov, govori sam zase.

To pa še ni vse, angleški mediji so te dni postregli s sila zanimivim dejstvom – v obdobju od 60. minute do konca tekme je na vseh tekmah te sezone skupaj Dean Henderson odigral kar 116 podaj, pred njim sta v tej statistiki zgolj Trent Alexander-Arnold (117) in Jorginho (125). Torej dva igralca iz polja, za njima pa je že vratar, ki predstavlja pravo dodano vrednost svoji ekipi tudi zaradi same pomoči v igri, ne le zaradi odličnih obramb.

Pa še en podatek je, ki sicer člana Manchester Uniteda postavlja med najboljše vratarje lige – po številu “clean-sheetov” je na prvem mestu lige, deli si ga z Edersonom. Zares ima moštvo z Old Trafforda pod pogodbo pravega dragulja in ni vrag, da bo Henderson že kmalu lahko prevzel vodilno vlogo tudi v Manchestru ter v angleški izbrani vrsti.

Dean Henderson, prvo vratarsko ime sezone. Vir: Transfermarkt
Kako vam je bil všeč ta članek?
[Skupno: 0 Povprečje: 0]