OSTALE NOVICE

Pred 29.krogom v Premier ligi

Ta in nato le še devet njih


Poslastica bo zadnja tekma kroga, uvodna naj bi priskrbela rutinsko zmago gostom. Zadnjeuvrščeni Sunderland je pred preizkušnjo sezone, West Ham pa so poskušal odigrati bolje kot Sevilla. Jose Mourinho prihaja na obisk k svojemu prijatelju, ki pa tam ne stanuje več. Stoke City bi lahko spotaknil še enega favorita in Tottenham bi bil lahko prvič poražen doma. A ne bi smel biti. Smiselen zaključek na videz samostonjih deset poglavij 29.kroga se bo v nedeljo zvečer zagotovo postregel z nekaj skrajno zanimivih odkritij, sumim.

vir: Daily Star
vir: Daily Star

Arsenal se odpravlja v Birmignham, kjer ga bo gostil West Bromwich. Topničarji teoretično ne bi smeli imeti težav. Zakaj? Zato ker je West Brom na zadnjih dveh tekmah pogoltnih pet zadetkov, dosegel pa nobenega. Še več. Predhodni pomisleki, da bo po osvojenih 40-ih točkah, to pomeni dosege točkovnega praga, ki zagotavlja obstanek, ekipa trenerja Tonyja Pulisa z mislimi že na morju, se že uresničujejo. Kaj bo šele kasneje, kajti po Arsenalu morajo po urniku The Hawthorens obiskati meddrugimi tudi Liverpool, Leicester in Chelsea. Takoj po tem, ko naj bi si z osvojenimi novimi tremi točkami – Arsenal je zadnji ligaški obračun proti Liverpoolu gladko izgubil –  oddahnili Arsenalovci, bo na zahtevnem testu Chelsea. Ta je ob zadnjih v lanskem prvenstvu Stokeu poražen. Če domači ponovijo izjemno predstavo s formacijo, ki vključuje dva izrazita napadalca, bi vodilni modri lahko trpeli in tudi trepetali. Stoke City se je pred časom na ta način agresivno lotil Manchester Cityja in ga uspel premagati. Everton bo najbrž zadržal Hull City. Toda ekipe, ki se borijo za preživetje nikoli niso lahka malica. Zadnje novice okrog prihodnosti Evertonovega zvezdniškega napadalca Romeluja Lukakuja, ki se prav zdaj pogaja o tem, ali bo tudi v prihodnje branil Evertonove barve ali ne, pa bi nemara lahko vsaj malenkostno zmotila dobro, predvsem domačo formo liverpoolskih modrih.

Najbolj negotov bo obračun med Sunderlandom in Burnelyjem. Prvi bi v primeru novega poraza papirnate pole z izrisom premierligaškega načrta za prihodnjo sezono že mirno lahko vtaknili v rezalnik in povsem pozabili nanje. Hkrati je Burnley vse večja nevarnost, pa najsi bo za kogar koli od tekmecev. Resda še vedno drži, da v gosteh v tem prvenstvu ni zmagal, toda na zadnjih treh gostovanjih je z organizirano, pa čeprav rigidno taktiko, povedel prvi, a nato popustil in naposled klonil. Če se bo ta vzorec ponovil tudi na Stadionu luči, bodo domačini v hudih škripcih. Sunderland po prejetju prvega zadetka na tekmi navadno idejno zamrzne in za nameček upeša še fizično.

vir: Hollywood Life
vir: Hollywood Life

Po spektakularni uvrstitvi v četrtfinale Lige prvakov se Leicester City odpravlja na London Stadium v boj z West Hamom. Seveda domačini računajo, da bodo gostje utrujeni in da jim odbitih žog ne bo uspevalo kontrolirati tako uspešno kot jim jih je v torek proti Sevilli. Za sobotni finiš bo, a le za nevtralno občinstvo, dovolj zabaven še en 6-pointer ali obračun dveh neporedno ogroženih, Bournemoutha in Swansea Cityja. Ker Swaseajev napadalec Fernando Llorente ni več poškodovan, bi Valižani lahko upali na uspeh. Tudi ti na nekaj zadnjih tekmah, pa čeprav so izgubili (v gosteh proti Chelseaju in proti Hull Cityju) sploh niso igrali slabo.

Kot je znano, je Middlesbrough sredi tedna iz službe vrgel trenerja Aitorja Karanko, nekdanjega Mourinhovega pomočnika v Madridu. Trener Manchester Uniteda bo asbtinenco svojega prijatelja, v primeru zanj neugodnega izid, zagotovo vnovčil v prihajajočih medijskih nastopih. Še posebej, če bo njegov United prikazal tako ubogo igro kot jo je v četrtek v Ligi Evropa proti Rostovu. V evropskem pokalu je na srečo napredoval, toda tisti incident, ko je moral Marcos Rojo sredi tekme pojesti banano, je bil res lovski. Mourinho je sadni obrok za svojega branilca po tekmi upravičil kot preventivnega, saj naj bi Argentinec brez njega lahko celo onesvestil. Sir Alex Ferguson, ki je ta prizor pospremil iz direktorske lože, je od sramu povsem zardel. Medtem ko je nekdanji Unitedov kapetan Roy Keane nov nenavaden Mourinhov dramski monolog ocenil za največjo nemumost, ki jo kadar koli slišal. Pri Middlesbroughju upajo na podoben učinek in posledično psihološko vstajenje kot ga v zadnjih tednih zaznavamo pri Leicester Cityju. Edina razlika med primeroma je ta, da je bil Leicester City zmagovalec Premier lige, Middlesbough pa drugi v Championshipu. Prvi imajo nedvomno dobro zasnovo za uspešno izvedno pobega na sredo lestvico, medtem ko je Middlesborugh pač nima. lMorda pa se vse obrne v čisto drugo, za Boro vendarle bolj veselo smeri. Zlatan Ibrahimović zaradi kazni v nedeljo na angleškem severovzhodnu ne bo obračal   nikogar, izida pa tudi ne.

Zadnji, ki je Tottenham v prvenstvu porazil na njihovem White Hart Laneu je bil maja lani Southampton, ki se tja vrača prav to nedeljo. Harry Kane, najbolj dragocen mož v postavi domačinov, se je na poklani tekmi proti Millwallu poškodoval, tako da bo tokrat odstoten. Zanimivo je, da je Southampton na zadnjih dveh tekmah na tujem obakrat slavil, ob tem pa nasprotnikom zabil skupno kar osem golov.

Pika na i, češnja na torti ali edini velik derbi 29.kroga bo na Etihadu, kjer bo svoj navdahnjeni nogomet v obračunih proti najmočnejšim klubom, upamo, ponovno izkazoval Liverpool. Ta računa na travmatičnega moralca, ki ga po sramotnem porazu v Monacu zdaj doživljajo vsi iz tabora Manchester Cityja. Če se ob tem ozremo na lestvico in ponovimo, da Liverpool za Manchester Cityjem in Tottenhamom zaostaja le točko, je dokončno na dlani, da si nihče od omenjane trojice ne sme privoščiti slabega dneva. Si predstavljate, da še pred reprezentančnim odmorom, ki sledi, Liverpool skoči na 2.mesto ter da bi Arsenal ponovno začen dirjati za Tottenhamom. Zadnji devet prvenstvenih krogov bo peklenskih, pa naj se ta konec tedna zgodi kakor koli.

banner

Kako vam je bil všeč ta članek?
[Skupno: 0 Povprečje: 0]