MANCHESTER UNITED

Mourinho ostro nad vodstvo Premier Lige

basti
vir: media.guim.co.uk

Jose Mourinho je včeraj s svojimi varovanci premagal Rostov in si priigral mesto v četrtini finala Lige Evropa, kjer se bo Manchester United pomeril z Anderlechtom.


Mourinho je po četrtkovi tekmi na tiskovni konferenci v svojem slogu izrazil veliko nezadovoljstvo nad razporedom, ki ga Premier Liga postavlja za otoške klube, ki igrajo tudi v evropskih tekmovanjih. Biviši strateg Interja in madridskega Reala je dejal: ”V zadnjih šestih tednih smo odigrali enajst tekem in vse skupaj postaja še slabše. Preprosto ne razumem potez vodilnih mož Premier Lige, ne razumem, kaj želijo doseči s tem, ko postavljajo takšne urnike. Preprosto jih ‘ne briga’ za ekipe, ki nastopajo v Evropi, zato pa so Angleške ekipe tako ”uspešne”. V drugih državah ti nogometna zveza poizkuša pomagati.”

Mourinho je nadaljeval: ‘‘V Italiji ekipe, ki pridejo tako daleč v Evropi, igrajo tekme ob petkih in imajo razpored prilagojen, enako je v Nemčiji in tudi na Portugalskem! Očitno so vodilni zadovoljni s tem, da lahko gledajo le po eno ekipo v Ligi Evropa in eno v Ligi Prvakov.”

Manchester United svojo novo tekmo igra že v nedeljo, ko ”rdeči vragi” ob 13.00 gostujejo pri Middlesbroughu. Velja omeniti tudi to, da bo klub iz Old Trafforda v primeru uvrstitve v finale Lige Evropa igral tekmo povprečno na tri dni!

Manchester United je v tej sezoni že osvojil EFL Pokal, vendar si ”rdeči vragi” letos bolj želijo uvrstitve v Ligo Prvakov! vir: dailystar
Kako vam je bil všeč ta članek?
[Skupno: 0 Povprečje: 0]