LIVERPOOL MANCHESTER UNITED

Ali na uspeh v domačem prvenstvu vpliva (ne)igranje v Evropi? -Vprašajte United

Jurgen Klopp, ki je znan po tem, da s svojim humorjem rad zabave novinarje, je bil danes na novinarski konferenci pred nedeljskim obračunom z Watfordom znova odlično razpoložen. Salve smeha pa je požel pri vprašanju, ali na uspeh v Premier League vpliva igranje v evropskih tekmovanjih.


vir: The Mirror
vir: The Mirror

“Zadnjih šest, sedem let sem bil navajen potovanja po Evropi. Nekateri tarnajo, da ti evropske tekme poberejo bistveno preveč moči, a sam se s tem ne bi strinjal.”

“Vedno mi je bil užitek nastopati na veliki sceni in se dokazati gledalcem po vsem svetu, če želiš biti uspešen, moraš nastopati v Evropi, saj te to dela prepoznavnega,” je nadaljeval nemški strateg, ki je za konec usmeril nekaj pikrih puščic proti velikemu rivalu iz Manchestra.

“Vas zanima, če nenastopanje v Evropi res vpliva na predstave v domačem prvenstvu? Predlagam, da to vprašanje januarja postavite tudi Joseju Mourinhu.”

S tem je seveda namignil na to, da se rdečim vragom obeta hiter izpad iz Lige Europa, kar pa mu niti navijači slednjih ne bi mogli preveč zameriti, saj se njihovi ljubljenci po štirih odigranih tekmah nahajajo na tretjem mestu, za nizozemskim Feyenoordom in turškim Fenerbahčejem.

Na drugi strani letos Liverpool ne nastopa v evropskih tekmovanjih, zato so “Redsi” vse sile usmerili na naskok vrha Premier League, kar jim za zdaj tudi uspeva, saj so po desetih krogih skupaj z Manchester Cityjem in Arsenalom na vrhu prvenstvene lestvice.

Kako vam je bil všeč ta članek?
[Skupno: 1 Povprečje: 1]
JB