CHELSEA MANCHESTER UNITED

Biti ali ne biti za Manchester united in Chelsea

Jutri in v sredo bosta na delu v osmini finala Lige Prvakov še zadnja dva angleška kluba. Obe tekmi obetata veliko, saj imajo prav vse štiri ekipe povsem realne možnosti napredovanja.


MANCHESTER UNITED – SEVILLA

Rdeči vragi so se v osmini finala Lige Prvakov znašli prvič po štirih letih premora, tako da gre zagotovo za eno izmed najbolj pomembnih tekem kluba v zadnjem času. Sevilla niti pod razno ni lahek nasprotnik, gre namreč za rednega udeleženca tega tekmovanja, v zadnjih letih celo bolj kot Angleži. To potrjuje dejstvo, da so na prvi tekmi uspeli iztržiti remi 0:0, torej United na prednost golov v gosteh ne more računati. Rdeči vragi bodo prav tako računali na spodbudo domačega občinstva, ki je lahko s trenutno igro Unitedovih nogometašev zelo zadovoljno. Zmagali so namreč na zadnjih treh ligaških obračunih, proti Chelseaju, Crystal Palacu in Liverpoolu. Mnogi vseeno napovedujejo klasični Mourinhov “avtobus” oz. izrazito obrambno igro, a smo prepričani, da se portugalski strateg še kako dobro zaveda, da bo treba za napredovanje napasti polovico Seville. Pri domačih je poškodovan Andre Herrera, prav tako je vprašljiv Paul Pogba, ki ima težave s stegensko mišico. Sevilli od pomembnejših igralcev manjkata Sebastien Corchia in Jesus Navas.

vir: express
vir: express

BARCELONA – CHELSEA

Zagotovo gre za še težje pričakovano tekmo od zgoraj omenjene. Gre namreč za dva “ranjena leva” najelitnejšega evropskega tekmovanja, njuni navijači hrepenijo po zlatih letih. Chelsea je zadnjih nekaj sezon nastope v Ligi Prvakov končal precej zgodaj, nazadnje so se v četrtfinale prebili leta 2014, kjer jih je izločil PSG. Barcelona pa je po osvojitvi pokala leta 2015 vse do danes ostala v senci Reala iz Madrida. Londonski modri stojijo pred najtežjo nalogo zadnjih nekaj let. Po lanski osvojitvi Premier League je Conte zagotovo več energije usmeril v Ligo Prvakov, nedavno so tako izgubili proti obema Manchestrskima kluboma. Barcelona ima prednost domače podpore na stadionu Camp Nou, prav tako ima gol v gosteh, tako da bodo Londončani morali napasti. A levji delež posla bo morala opraviti obramba. Napad Kataloncev je v izjemni formi, klub pa je v tej sezoni še neporažen v vseh tekmovanjih. V praksi to pomeni, da bo Chelsea za napredovanje moral postati prva ekipa, ki bo premagala Barcelono. Gre za srečanje, ki ga lahko odloči ena sama individualna napaka. Pri Špancih sta vprašljiva Iniesta in Sergi Roberto, ne bo tudi Nelsona Semeda, pri Angležih manjkajo Barkley, David Luiz in Rudiger.

espn
Vir: ESPN
Kako vam je bil všeč ta članek?
[Skupno: 0 Povprečje: 0]