MANCHESTER UNITED

Besede Joseja Mourinha iz leta 2004, o katerih se ponovno govori

Verjetno se marsikdo od vas še vedno spominja zdaj že davnega leta 2004, ko je Mourinhev Porto pripravil eno največjih presenečenj v zgodovini evropskega nogometa. Takrat je z ekipo, ki vsaj po vrednosti ni bila konkurenčna nekaterim nasprotnikom, osvojil Ligo Prvakov. Na poti do vrha je v osmini finala po golu v zadnji minuti na Old Traffordu izločil tudi svoj sedanji klub Manchester United. 


Prešerno proslavljanje napredovanja sredi Manchestra Mourinho zagotovo ne bo nikoli pozabil. Vir: Daily Mirror
Prešerno proslavljanje napredovanja sredi Manchestra Mourinho zagotovo ne bo nikoli pozabil. Vir: Daily Mirror

No, Jose Mourinho je po tistem izjemnem napredovanju s svojo izjavo, v svojem slogu, zbodel trenersko legendo Sira Alexa Fergusona. “Ima eno najdražjih ekip na svetu, ki bi morala igrati bistveno bolje. Zelo žalosten bi moral biti, če te nadigra nasprotnik z 10 % vrednosti tvojega moštva,” besede so bile seveda usmerjene prav v legendarnega Škota.

No, vse skupaj ne bi bilo nič nenavadno, če se ne bi v torek Mourinhu pripetila skoraj identična situacija. Sevilla je v 180 minutah obračuna prikazala bistveno več in zasluženo napredovala, kljub temu da je po podatkih Transfermarkta njena ekipa vredna skoraj 470 milijonov evrov manj od rdečih vragov.

Kako vam je bil všeč ta članek?
[Skupno: 0 Povprečje: 0]
JB