OSTALE NOVICE

Pred 31.krogom v Premier ligi

Štiri lahke domače


Premierligaški 31.krog je zaradi četrtfinalnih obračunov v FA ali v Angleškem pokalu surovo zdesetkan. Ob tem, da mu grozi tudi zadnji ugriz zime, saj je za soboto širom Otokoa napovedano zelo nati-nogometno vreme z vetrom, morda celo z nekaj snega. Le mimogrede, favoriti, tudi na stavnicah, za uvrstitev v pokalna polfinala so Wigan, Tottenham ter Chelsea in Manchester United. Če bi se zgodilo, da bi oba slednja oziiroma Chelsea ali Manchester United v slabem tednu izpadla kar iz dveh pokalnih tekmovanj, pa bi to najbrž lahko zazvavno vplivalo tudi na dinamiko izteka letošnje Premier lige.

Štirje sobotno pari so zelo zanimivi in še zdaleč ne vnaprej odločeni. Naslov bi moral v resnici biti tak: Štiri domače že, toda lahke nikakor, če sploh.

wqeq
Matjaž Ambrožič skupaj z Luko Milivojevićem

Huddersfield je v minulem krogu v obračunu proti Swansea Cityju zabeležil neverjetno 81,2-odstotno posest žoge. To je druga navišja prevlada v tej kategoriji kadarkoli vknjižena v premierligaško statistiko. Toda kljub tej ni uspel zmagati! Tokrat mu nasproti prihaja Crystal Palace, v zadnjih tednih redno ali trikrat zapored poražen v spoadih z ekipami, ki so čisto pri vrhu lestvice. A trikrat poražen le z minimalno razliko. Brez dvoma Crystal Palace ima igro, ima sistem, ima kader ter zna zadeti tudi v mreže najboljših. Poleg tega pa je po poškodbi nazaj njihov najboljši napadalec Wilfried Zaha, ki je pred tednom že odigral polovico tekme na Stamford Bridgeu. Na tej sem bil in lahko brez zadržkov potrdim, da je Palace z Zahajem v bistvu zelo solidna ekipa. Nujne izpolnitve načrta ali zmag na vsaj še treh ali štirih tekmam se veseli tudi kapetan Crystal Palacea Luka Milivojević. Srbski reprezentant mi je takoj po sobotnem porazu proti Chelseaju potrdil, da je vzdušje v moštvu bolj zadržano, a pozitivna morala in odločnost, da stvari obrnejo na tekmah, kjer bodo bolj konkurenčni, nikakor ni izplahnela.

Bournemouth bi se z zmago nad že odpisanim West Bromwichem zelo približal točkovni kvoti, ki bo zadostovala za ligaški srečen konec. Ob tem, da Bournemouthov spored tekem vse tja do maja razkriva, da sta med temi vsaj še dve taki, ki bi ju lahko spreobrnil v zmagi. Vsekakor se pričakuje, da se bodo na tem obračunu domačini zagnali, gostje West Bromwich pa na to sproščeno odgovorili; in poudarjeno to sproščeno, kako pa drugače, če pa je njihov povratek med resne kandidate za obstanek le še utopija. In ravno zaradi tega dejavnika nemara West Bromwich za Bournemouth v tem trenutku niti ni najlažja tarča.

Zanimivo je, da ima tudi Stoke City do konca prvenstva vsaj še dve ali tri tekme, ki bi jih najbrž lahko vnovčil v trojček točk. Toda ti obračuni pridejo na vrsto šele maja, medtem ko je Stokeov april bolj kot ne ena sama mučna proga smrti. Stoke City bo brez zavor planil po Evertonu, ki mu na tujem sploh ne uspeva odigrati prepričljivo. Od minulega tedna pa mu zaradi varnosti sredine tabele naprezanja niti niso več potrebna. Ležerni Everton bi lahko izgubil, s tem pa bi Stoke City vražje veliko, predvsem psihološkega kredita, pridobil.

vir: The Anfield Wrap
vir: The Anfield Wrap

V dirki za vstop v Ligo prvakov za prihodnjo sezono se bo še marsikaj spremenilo. Nenazadnje je lahko eden od ključnih faktorjev, ki bodo pomagali ukrojiti iztek prvenstva tudi poškodba Tottenhamovega golgeterja Harryja Kanea. In kot omenjeno že v uvodu, zanemarljivi niso niti uspehi treh od štirih, ki se za ta laskava mesta še borijo. Liverpool je torej edini srečnež iz Top 5, ki se zahtevnega, ne pa tudi najbolj utrujajočega spopada v 31.krogu loti pred vsemi, to pomeni premišljeno in preudarno. Proti Watfordu seveda velik in to predvsem zaradi konstantno dobre forme v zadnjih dveh mesecih. Zgodaj v sezoni je Liverpool, lspomnim, doma remiziral tako z Evertonom, Burnleyjem in celo z West Bromwichem. Namreč. Watford je zelo zelo zoprn naspotnik, ki se mu, pa čeprav je bil pred tednom proti Arsenalu pretežno slab, odtrga v vsakem trenutku. Liverpoolovci morajo biti zato obrambno zelo pazljivi.

Prihodnji vikend so na sporedu prijateljski reprezentančni obračuni. Premier liga se vrača zadnji marčevski dan, 32.krog pa nato 1.aprila prinaša tudi fantastični derbi Chelsea-Tottenham.

banner

Kako vam je bil všeč ta članek?
[Skupno: 0 Povprečje: 0]