OSTALE NOVICE

Pregled nedeljskega dogajanja

ROONEY REŠIL KOEMANA


vir: Getty Images
vir: Getty Images

Težko je verjeti, da Ronald Koeman še vedno nima natančne ideje, kako postaviti igralce, ki jih je pripeljal v poletnem prestopnem roku. Koliko časa mu je še ostalo, da obrne črni niz?

Da bi dosegli čim večjo gledanost v Indiji, je bila tekma med Burnleyem in Evertonom prestavljena na nedeljsko popoldne, a gledalci v Mumbaju in Delhiju zagotovo niso prišli na svoj račun. Spremljali smo tekmo z le malo prave kvalitete. Zagotovo pod pričakovanji, saj imajo gostje iz Liverpoola zares zavidljivo ekipo. Četa Ronalda Koemana je sicer takoj prevzela pobudo in nadzorovala potek tekme. Gostje so stali čvrsto in vzdržali začetni pritisk, nato pa v nadaljevanju v 83. minuti povedli preko Knockaerta. S stadiona je bilo že slišati vzklike „Zjutraj boš ostal brez službe, Ronald“, ko je kapetan Rooney po priborjeni enajstmetrovki preprečil peti poraz v sezoni. Karamele tako ostajajo pri dveh zmagah in se nahajajo na katastrofalnem 16. mestu. Nizozemski strateg se je v zadnjem času distanciral in poudarjal slabo igro svojih varovancev, danes pa povsem obrnil ploščo in jih zaščitil. Znanilec boljših časov?

NEWCASTLE ŠE NAPREJ PRESENEČA

Precej bolj zadovoljni smo bili lahko po drugi tekmi, ki je bila pravo nasprotje dolgočasnega uvoda v nedeljsko popoldne.

vir: Skysports.com
vir: Skysports.com

Newcastle je po remiju na lestvici le dve točki za Liverpoolom na devetem mestu, česar zagotovo nismo pričakovali glede na zaskrbljenost Beniteza ob zaključku prestopnega roka. Southampton je prevladoval v posesti, kar nas ne preseneča, a gostje so se na to dobro pripravili in imeli konkretnejše priložnosti. Strelski račun je odprl prav vezist Hayden, ki je po atraktivnem voleju z roba kazenskega prostora ugnal domačega vratarja Forsterja. Gabiaddini je v 49. minuti izenačil po čudoviti individualni akciji na 1:1, le dve minuti za tem pa je na drugi strani vrnil Ayoze Perez. V 75. minuti je Manolo zadel še drugič na tekmi, izkoristil je precej hitro dosojeno enajstmetrovko, in tako postavil končni izid. Kljub pritisku Southamptona ob zaključku tekme sta si ekipi točke pravično razdelili. Kar preseneča, je pozitivna igra Srak, ki so na gostovanju pokazali veliko ambicij in zgolj po nerodni enajstmetrovki ostali brez polnega izkupička.

Jutri nas čaka še zadnja tekma kroga, pomerili se bosta ekipi Leicester Cityja in West Bromwicha.

Kako vam je bil všeč ta članek?
[Skupno: 0 Povprečje: 0]
Rok