OSTALE NOVICE

Jan Novak zabil Milanu!

Pregled slovenskih nastopov na Otoku začenjamo z Maticem Paljkom. 20-letni Koprčan je pretekli teden prišel do velikega prestopa v Swansea City. Pogodbo ima zaenkrat do konca trenutne sezone, a ob uspešnih predstavah v dresu U23 ekipe ga zagotovo čaka podaljšanje.


»S prestopom k premierligašu so se mi uresničile sanje. Na preizkušnji je bilo sijajno odigrati tisto tekmo proti Derby Countyju, ki sem jo sicer kmalu zaključil zaradi manjše pogodbe, a vseeno vknjižil asistenco. Zdaj sem zdrav in upam na nove priložnosti. Lepo se je bilo spoznati s soigralci. Pri prilagajanju sta mi veliko pomagala Adnan (Marić) in Gregor (Zabret). Zdaj je na meni, da pokažem, kaj znam. Vem, da bom moral najprej garati in se dokazati v mladi zasedbi,« je ob tem povedal obetavni levi bočni branilec.

Od našega zadnjega poročila pred dvema tednoma je ekipa Zabreta in Paljka odigrala dve tekmi. Najprej so ugnali vrstnike Chelseaja z 1:3 (gol za domače je zabil Kylian Hazard, mlajši brat Edena). Med vratnicama je kot starostna izjema stal Erwin Mulder, sicer tretji vratar članov, tako da je domžaskega čuvaja mreže čakala klop za rezerviste. Priložnost pa je dobil pred dvema dnevoma proti U23 ekipi Leicestra, ki je Labode žal porazila z 2:0. Pri Paljku so še manjše težave z registracijo, ki bodo skoraj zagotovo odpravljene do naslednjega kola.

Iz nogometnih krogov smo izvedeli, da bi lahko na Otok prestopil še en slovenski up. Komaj 14-letni Ljubljančan Arijan Djelovci je bil povabljen na preizkušnjo v Middlesbrough. Sodeloval je ob zmagi proti eni izmed mlajših zasedb Manchester Uniteda, več informacij pa ni dostopnih. O velikem talentu Ilirije bomo, sploh če podpiše pogodbo z lanskim premierligašem, še poročali.

vir: twitter
vir: twitter

Jan Novak se je z B zasedbo Brentforda odpravil na krajšo turnejo v Italijo. Najprej so se pomerili z Atalanto (2:2), Novomeščan je igral do 72. minute. Nato sta sledili še tekmi z obema slovitima milanskima kluboma. S 3:4 so ugnali AC Milan, prvi gol pa je zabil prav dolenjski najstnik in to že po 43 sekundah igre, igrišče je zapustil v 80. minuti. Londonska ekipa je nato malce lažje z 1:3 ugnala še mlado zasedbo Interja. Iz zelo skopega poročila na spletni strani Brentforda ni razvidno, ali je bil Novak na igrišču.

Žal se še vedno s poškodbo ubadata Timi Max Elšnik (Swindon Town) in Jon Gorenc Stankovič (Huddersfield Town), po vsej verjetnosti tudi Sven Karič Šoštaršič (Derby County U23), ki ga že lep čas ni bilo v kadru, a uradnih informacij nimamo.

Kako vam je bil všeč ta članek?
[Skupno: 0 Povprečje: 0]