FOKUS OSTALI KLUBI

Kako je Brendan Rodgers preporodil Jamieja Vardyja

Jamie Vardy je letos znova v odlični formi. Na lestvici premierligaških strelcev zaseda prvo mesto, po mnenju mnogih pa gre veliko zaslug za izjemno formo Angleža pripisati trenerju Leicester Cityja Brendanu Rodgersu. Ta je nedavno razkril, kako mu iz Vardyja uspeva iztržiti največ.


Jamie Vardy in Brendan Rodgers v tej sezoni delujeta odlično. Foto: Twitter

Lanska sezone je bila za Jamieja Vardyja vse prej kot slaba – v Premier League je zabil 18 zadetkov na 34 tekmah –, a ni bila niti blizu tiste šampionske (2015/2016), ko je prispeval 24 zadetkov in dodal še osem asistenc. Letos pa se zdi, da je Brendan Rodgers našel načrt, s katerim je preporodil angleškega napadalca, ki je zaenkrat v prvenstvu desetkrat meril v polno.

“Je tip igralca, ki bi lahko tekel ves dan. To je po eni strani odlično, a po drugi je takšen nogometaš po navadi manj zbran pri zaključevanju akcij. Kar smo spremenili v tej sezoni, je, da mu ni treba konstantno pritiskati na zadnjo vrsto nasprotnika,” je za otoške medije razkril nekdanji trener Liverpoola.

Rodgers je še dodal, da ima Vardy zaradi tega v napadu več svobode: “Pri izbiri pravega trenutka za ‘pressing’ je odličen. Natanko ve, kdaj more pritisniti na nasprotnikovo obrambo. Letos se ne posveča več toliko oviranju bočnih branilcev, ampak raje ostane bolj centralno, kar mu, v primeru odvzete žoge, omogoča več možnosti za pripravo priložnosti.”

46-letni strateg je še dodal, da je bil Vardy brez dvoma že prej napadalec svetovnega kova, a da je z nekaterimi spremembami letos postal še boljši. “Nogomet igra z nasmeškom na obrazu, kar je najbolj pomembna stvar,” je zaključil Rodgers.

Preberite še: Jamie Vardy ima znova zabavo

Kako vam je bil všeč ta članek?
[Skupno: 1 Povprečje: 1]
JB